Προσοχή: Γιατί πρέπει να ελέγξετε την τράπεζα μετά τις διακοπές;

Γερμανία: Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πληρωμές με κάρτες

Οι πιστωτικές και οι κάρτες giro χρησιμοποιούνται πολύ ενώ βρίσκεστε σε διακοπές. Ωστόσο, όσοι προτιμούν τις πληρωμές χωρίς μετρητά θα πρέπει να παρακολουθούν τις χρεώσεις…

Παγωτό για όλη την οικογένεια; Πιστωτική κάρτα. Βόλτα με ταξί; Πιστωτική κάρτα. Αναμνηστικά για τη γιαγιά και τον παππού; Πιθανότατα δεν θα πληρώσετε ούτε με μετρητά, αλλά μάλλον με πιστωτική κάρτα.

Αν δεν θέλετε να ταξιδέψετε με πολλά μετρητά, μεταπηδάτε στη βολική εναλλακτική λύση.

Ειδικά αν η χώρα των διακοπών έχει διαφορετικό νόμισμα και πρέπει να πηγαίνετε τακτικά σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος.

Μετά από λίγο καιρό, μπορεί να χάσετε την αίσθηση του τι πληρώνετε με την κάρτα σας.

Η πύλη “kartensicherheit.de” σας συμβουλεύει, επομένως, να συλλέγετε αποδείξεις για όλα τα έξοδα και τις αναλήψεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις, οι παραθεριστές θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τις τραπεζικές καταστάσεις και τις καταστάσεις πιστωτικών καρτών μετά την επιστροφή τους.

Ο έλεγχος λειτουργεί συνήθως ηλεκτρονικά, στις αντίστοιχες εφαρμογές ή στον τραπεζικό ιστότοπο.

Εάν διαπιστωθούν μη εγκεκριμένες χρεώσεις, η πύλη συμβουλεύει να επικοινωνήσετε αμέσως με την τράπεζα.

Αν θέλετε να μπλοκάρετε την κάρτα σας εκτός των ωρών λειτουργίας της τράπεζας, μπορείτε να το κάνετε καλώντας στο 0116-116.

Εναλλακτικά, υπάρχει η εφαρμογή φραγής 116 116, όπου μπορούν να αποθηκευτούν τα δεδομένα της κάρτας πληρωμής και να μπλοκαριστούν οι girocards απευθείας από την εφαρμογή, σύμφωνα με την πύλη “kartensicherheit.de”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης