Το Google Street View επιστρέφει στη Γερμανία μετά από 10 χρόνια

Newsroom

Updated on:

Οι χάρτες της Google αναβαθμίζονται. Ποια νέα υπηρεσία θα προσφέρουν;

Άπλετο «φως» στους δρόμους της Γερμανίας θα ρίξουν τα αυτοκίνητα της Google, δίνοντας τέλος στη μακρά «ψυχροπολεμική» περίοδο.

Οι περισσότεροι έχουμε χρησιμοποιήσει το την υπηρεσία Street View της Google προκειμένου να δούμε πώς φαίνεται το σπίτι μας, να πάρουμε μια εικόνα για πέριξ του ξενοδοχείου που έχουμε νοικιάσει ή να περιηγηθούμε από περιέργεια σε χώρες και μέρη που βρίσκονται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας.

Το Street View έχει συγκεντρώσει δεδομένα από 100 χώρες παγκοσμίως και τα επικαιροποιεί συνεχώς, μιας και με το πέρασμα των ετών ένα κατάστημα μπορεί να έχει κλείσει, ένα ιστορικό κτήριο να έχει κατεδαφιστεί κ.ο.κ.

Υπάρχει, ωστόσο, μια χώρα στην οποία το Street View έχει εξελιχθεί σε… persona non grata.

Πρόκειται για τη Γερμανία, όπου τα αυτοκίνητα της Google -τα οποία συλλέγουν φωτογραφίες- απουσιάζουν για περισσότερο από 10 χρόνια.

Ειδικότερα, το Google Street View έκανε την εμφάνισή του στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης το 2010, χωρίς ωστόσο να τυγχάνει θερμής υποδοχής.

Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί υπέβαλαν αιτήσεις για θόλωμα των κτηρίων τους, έχοντας ως σύμμαχό τους τη Υπουργό Προστασίας των καταναλωτών εκείνη την εποχή, Ilse Aigner.

Σήμερα, λοιπόν, όποιος προσπαθήσει να περιηγηθεί εικονικά στη Γερμανία, θα εντοπίσει εικόνες κυρίως κεντρικών αρτηριών, οι οποίες φυσικά δεν έχουν επικαιροποιηθεί.

Η Google επιστρέφει στη Γερμανία

Το «εμπάργκο» της Γερμανίας στο Street View φαίνεται πως αίρεται, με τις αρχές της χώρας να δείχνουν να συμμερίζονται την άποψη ότι η καταγραφή εικόνων από δρόμους τους οποίους οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί ανά πάσα στιγμή δεν συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τις επιφυλάξεις τους έχουν αποβάλει και οι Γερμανοί πολίτες, το 90% των οποίων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Google, δείχνει να θέλει πλέον το Street View.

Σε αυτή την στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως συνέβαλαν και κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι το Street View τονώνει τον τουρισμό.

Με άλλα λόγια, τα αξιοθέατα για τα οποία υπάρχουν λεπτομερείς εικόνες στο Street View τείνουν να προσελκύουν μεγάλο όγκο τουριστικών.

Την επιστροφή του Street View στη Γερμανία ανακοίνωσε η ίδια η Google, τα οχήματα της οποίας θα βρίσκονται στους δρόμους της χώρας από τις 22 Ιουνίου.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, τέλος, διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κάτι που θα διασφαλιστεί μέσω της στενής συνεργασία της με τις γερμανικές αρχές.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης