Η γυμνή ηλιοθεραπεία στη Γερμανία μπορεί να κοστίσει ακριβά!

Ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ηλιοθεραπεία γυμνός στην αυλή

Αν τα πάτε καλά με τους γείτονές σας, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα για γυμνή ηλιοθεραπεία. Ωστόσο, όποιος αισθάνεται ενοχλημένος από το θέαμα θα μπορούσε να λάβει μέτρα εναντίον σας…

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και μαζί του ισχυρές ακτίνες του ήλιου, τις οποίες πολλοί εκμεταλλεύονται για να δώσουν στον τόνο του δέρματός τους ένα μικρό μαύρισμα.

Για ομοιόμορφη επιδερμίδα, κάποιοι προτιμούν να ξαπλώνουν γυμνοί στον ήλιο. Είναι όμως ασφαλές να το κάνετε αυτό στο μπαλκόνι ή στον κήπο στη Γερμανία;

Κατ’ αρχήν, ναι, λέει η Γερμανική Ένωση Ενοικιαστών. Διότι εκεί ισχύουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και στο ίδιο το διαμέρισμα. Αλλά προσέξτε: οι γείτονες έχουν κάτι να πουν γι’ αυτό.

Ισχύει ο κανόνας της γενικής περίσκεψης μεταξύ των ενοικιαστών. Εάν οι γείτονες αισθάνονται ότι τους παρενοχλούν, αυτό μπορεί να αποτελέσει σε μεμονωμένες περιπτώσεις πλημμέλημα, το οποίο μπορεί να κοστίσει έως και 1000 ευρώ.

Κατά κανόνα, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για όσους κάνουν σεξ στο μπαλκόνι ή στον κήπο και έτσι ενοχλούν τους γείτονες, ο ιδιοκτήτης μπορεί να εκδώσει ακόμη και προειδοποίηση για καταπάτηση, λέει η Γερμανική Ένωση Ενοικιαστών.

Υπάρχουν επίσης μερικοί κανόνες για τις ψησταριές. Εφόσον δεν απαγορεύεται στη σύμβαση μίσθωσης, οι ενοικιαστές επιτρέπεται να ανάβουν την ψησταριά στον κήπο και στο μπαλκόνι.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο καπνός από το μπάρμπεκιου εισέρχεται στο διαμέρισμα του γείτονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον ιδιοκτήτη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν τα πάτε καλά με τους γείτονές σας, μπορείτε να συμπεριφέρεστε πιο ελεύθερα στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης