Η Amazon ανοίγει κέντρο διανομής στη Γερμανία

Από μέσα, το νέο κέντρο διανομής μοιάζει με το γνωστό βιντεοπαιχνίδι “Super Mario”. Κάθε φορά που ένα δέμα της Amazon σαρώνεται από τους υπαλλήλους, ακούγεται ο σύντομος γνωστός ήχος.

Κάθε δύο δευτερόλεπτα, τα πακέτα σαρώνονται κάπου στην αίθουσα- η τοποθεσία στο Garching έχει ως στόχο την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη παράδοση στους πελάτες.

Τέθηκε σε λειτουργία στα μέσα Μαΐου – το επόμενο επίπεδο έχει επιτευχθεί.

Η αίθουσα έχει έκταση πάνω από 3200 τετραγωνικά μέτρα- σύμφωνα με το Amazon, το κτίριο ήταν κάποτε χαλυβουργείο.

Τώρα, από εδώ προμηθεύονται πελάτες από την περιοχή γύρω από το Garching. Τα παραγγελθέντα αγαθά φθάνουν συνήθως τη νύχτα από τα ευρωπαϊκά κέντρα εφοδιαστικής στην περιοχή Hochbrück, όπου εκφορτώνονται και διανέμονται στα οχήματα παράδοσης.

Αυτό το φροντίζουν 70 υπάλληλοι. “Τα δέματα παραδίδονται από δύο εξωτερικές εταιρείες”, λέει η διευθύντρια του εργοταξίου Vanessa Sy κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης.

Με το κέντρο διανομής, ο γιγαντιαίος διαδικτυακός πωλητής από τις ΗΠΑ επεκτείνει για πρώτη φορά τις υποδομές του στην περιοχή του Μονάχου.

Υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες στο Μόναχο-Daglfing ή στο Moosburg (περιοχή Freising).

Η εταιρεία του ιδρυτή της Jeff Bezos έχει επικριθεί ξανά και ξανά για το μισθολογικό και την έλλειψη δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες κερδίζουν 14 ευρώ μικτά την ώρα στην αρχή, ενώ μέσα σε δύο χρόνια το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 17 ευρώ.

Στο Garching, η Amazon τονίζει τη φιλικότητά της προς τους εργαζομένους.

Έως 10.000 δέματα ανά ημέρα

Ωστόσο, οι απαιτήσεις από τους εργαζόμενους είναι υψηλές. “10.000 δέματα μπορούν να παραδοθούν την ημέρα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.