Η Apple επενδύει δισεκατομμύρια σε γερμανική πόλη

Ο επικεφαλής της Apple Tim Cook δικαιολογεί τη δέσμευση στο Μόναχο με την ποιότητα του προσωπικού και των πανεπιστημίων και συγκρίνει την πόλη με τη Silicon Valley.

Η Apple θα επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού (επεξεργαστών) Chip στο Μόναχο.

Αυτό ανακοίνωσε η καλιφορνέζικη εταιρεία τεχνολογίας την Πέμπτη στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Η εταιρεία iPhone αυξάνει έτσι την επενδυτική της δέσμευση από το 2021 σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Μόναχο είναι ήδη η μεγαλύτερη τοποθεσία ανάπτυξης της Apple στην Ευρώπη.

Το κέντρο επεξεργαστών στο Μόναχο είναι “μεταξύ των καινοτόμων ηγετών στον κόσμο”

Στο κέντρο τσιπ του Μονάχου, οι εμπειρογνώμονες της Apple θα εργάζονται κυρίως σε τρεις τεχνολογίες: ασύρματη τεχνολογία 5G, λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για τσιπ και τις λεγόμενες λύσεις αναλογικού και μικτού σήματος.

Με τα αποτελέσματα από τη Βαυαρία, η Apple θέλει επίσης να ανεξαρτητοποιηθεί από τους προμηθευτές του κατασκευαστή επεξεργαστών Qualcomm, από τον οποίο ο κατασκευαστής του iPhone αγόραζε μέχρι στιγμής τους επεξεργαστές για την πέμπτη γενιά κινητών τηλεφώνων (5G).

Όσον αφορά τη “διαχείριση ενέργειας”, δηλαδή ιδιαίτερα τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, οι πελάτες της Apple χρησιμοποιούν ήδη εξελίξεις από το Μόναχο: για παράδειγμα, στο MacBook Pro με τα τσιπ Apple M2 Pro και M2 Max.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αφοσίωσή του στην τοποθεσία:

“Οι ομάδες μηχανικών του Μονάχου συγκαταλέγονται μεταξύ των πρωτοπόρων καινοτομιών παγκοσμίως και συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που βρίσκονται στην καρδιά των προϊόντων μας.

Η Apple βρίσκεται στο Μόναχο για περισσότερα από 40 χρόνια και είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ για το μέλλον μας εδώ”.

Η Apple συγκρίνει το Μόναχο με τη Silicon Valley

Εκτός από τη νέα τοποθεσία στη Seidlstrasse, στην οποία η εταιρεία επένδυσε πρόσφατα σημαντικά, οι ομάδες της Apple θα μετακομίσουν σε αρκετούς επιπλέον χώρους έρευνας και ανάπτυξης στους δύο παρακείμενους δρόμους Denisstrasse και Marsstrasse στο πλαίσιο της επέκτασης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού.

Οι τρεις νέοι χώροι βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης που άνοιξε πρόσφατα η Apple στην Karlstraße και προορίζονται να αποτελέσουν έναν “κόμβο καινοτομίας” στην καρδιά του Μονάχου.

Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στην περιοχή, είπε. Το Μόναχο έχει επίσης το κοινό με τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια ότι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν εκεί.

Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να προσελκύσει κανείς εργαζόμενους από άλλες χώρες για να εργαστούν στο Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.