Η γερμανική κυβέρνηση δημοπρατεί αχρησιμοποίητο χαρτί τουαλέτας

Κοσμήματα, χαλιά, πορσελάνες – η γερμανική κυβέρνηση πωλεί τακτικά αξιοπερίεργα στην διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών vebeg.de.

Αλλά τώρα υπάρχει μια προσφορά που θέτει ένα μυστήριο: Χαρτί τουαλέτας – σύμφωνα με την προσφορά “αχρησιμοποίητο, στην αρχική του συσκευασία”!

Προσφέρονται 3,3 τόνοι χαρτιού τουαλέτας από τα αποθέματα της Bundeswehr. Συνολικά υπάρχουν δώδεκα παλέτες με 360 κουτιά των 27 ρολών το καθένα – δηλαδή 9270 ρολά.

Με μέση κατανάλωση στη Γερμανία 46 ρολά ανά άτομο και έτος, αυτό σημαίνει ότι η προμήθεια θα μπορούσε να διαρκέσει για ένα άτομο 211 χρόνια.

Συλλογή χαρτιών υγείας σε στρατόπεδο της NRW

Φωτογραφίες δείχνουν τα μεγάλα ρολά της μάρκας “Tork Midi”. Το χαρτί υγείας είναι δίφυλλο, κάθε ρολό έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 9,9 εκατοστά.

Η παγίδα: μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ειδικούς διανομείς χαρτιού.

Ο αγοραστής μπορεί να παραλάβει το χαρτί τουαλέτας από το στρατόπεδο Schill στο Wesel (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία).

Ένα τάγμα του ΝΑΤΟ με στρατιώτες από έντεκα έθνη σταθμεύει εκεί από το 2010. Οι στρατιώτες αποστέλλονται σε αποστολές σε όλο τον κόσμο. Ίσως γι’ αυτό δεν χρειάζονται πλέον χαρτί υγείας στη βάση τους…

Όταν ρωτήθηκε από την BILD, το Υπουργείο Άμυνας δεν ήταν αρχικά σε θέση να δώσει έναν λόγο για την ασυνήθιστη προσφορά.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης