Οι Πράσινοι είναι θυμωμένοι επειδή το CDU θέλει καθαρά πάρκα

Ο νέος δήμαρχος του Βερολίνου, Kai Wegner (50, CDU), θέλει να βελτιώσει την κακή εικόνα του Βερολίνου ως βρώμικη πόλη…

Ο Wegner δήλωσε σε συνέντευξή του στην BILD am SONNTAG: “Μόνο μια καθαρή πόλη είναι επίσης μια ασφαλής και βιώσιμη πόλη.

Θα εγκαταστήσουμε περισσότερους κάδους απορριμμάτων και θα διαθέσουμε περισσότερο προσωπικό για την καθαριότητα”.

Δεν είναι αποδεκτό οι άνθρωποι να φοβούνται ότι θα πατήσουν σε σύριγγες στο πάρκο ή ότι θα τους χτυπήσουν έμποροι, συνέχισε ο κυβερνητικός δήμαρχος.

Μέχρι εδώ, όλα λογικά. Ποιος έχει κάτι εναντίον των πάρκων χωρίς ναρκωτικά και ενός περιποιημένου αστικού τοπίου;

Οι Πράσινοι του Βερολίνου κατηγορούν τον Wegner για περιφρόνηση της ανθρωπότητας

Αλλά στους Πράσινους του Βερολίνου, η πολιτική κοινοτοπία προκαλεί απόλυτο τρόμο: “Ο κυβερνών δήμαρχος Wegner χρησιμοποιεί πολιτιστικό πόλεμο, ποινικοποίηση και απάνθρωπη γλώσσα. Οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια – άσχετα αν είναι έμποροι ή όχι!”, οργίστηκε ο βουλευτής των Πρασίνων του Βερολίνου Ario Mirzaie στο Twitter αντιδρώντας στη δήλωση του Wegner.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Αυτή είναι η νέα τάση της “μαυροκόκκινης” πολιτικής; Τότε μάλλον ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων (sic.) και σκατά σκύλου στο παπούτσι”, γράφει ο Mirzaie.

Το πού ακριβώς ο Wegner είχε αποκαλέσει τους εμπόρους ναρκωτικών σκουπίδια, ο Mirzaie το άφησε ανοιχτό.

Το RBB κατηγορεί τον Wegner ότι ζητά την καθολική απαγόρευση του φύλου στις διοικήσεις

Ένα άλλο περιστατικό γύρω από δηλώσεις του νέου επικεφαλής του δημαρχείου προκάλεσε επίσης την οργή των Πρασίνων.

Αφού η Rundfunk-Berlin-Brandenburg (RBB) δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Η διοίκηση του Βερολίνου θα παραιτηθεί από τη γλώσσα των φύλων στο μέλλον, λέει ο Wegner”, οι Πράσινοι του Βερολίνου κατηγόρησαν τον δήμαρχο για δεξιά πολιτική.

Ο Σεμπάστιαν Βάλτερ, κοινοβουλευτικός υπεύθυνος των Πρασίνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Βερολίνου, έγραψε στο Twitter: “Ο πολιτιστικός πόλεμος από τα δεξιά αρχίζει” και συνέχισε λέγοντας ότι η απαλλαγή από την έμφυλη διοικητική γλώσσα θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την αλλαγή του “κοινού κανονισμού λειτουργίας της διοίκησης του Βερολίνου”.

Πράσινοι: Ο Βέγκνερ παίζει με τις κοινωνικές ομάδες

Ο Βέγκνερ σημείωσε ακόμη: “Εξάλλου, περιμένουμε επίσης από τους ανθρώπους που έρχονται στη Γερμανία να μάθουν γερμανικά και οι αρχές ειδικότερα δεν θα πρέπει να τους δυσκολεύουν άσκοπα”.

Αυτό ήταν επίσης αρκετό για να κατηγορηθεί ο πολιτικός του CDU ότι παίζει τις κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους, πιστεύει προφανώς ο Sven Lehmann (43, Πράσινοι), ο οποίος μάλιστα είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως Queer Commissioner.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: “Πόσο ύπουλο μπορεί να είναι να εργαλειοποιεί κανείς μια ομάδα εναντίον της οποίας κάνει εκστρατεία για να κάνει μια άλλη ομάδα αόρατη;

Τι εννοεί ο Lehmann; Πιθανότατα την απαίτηση του CDU-Berlin μετά τις ταραχές της Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο τον Ιανουάριο να δοθούν τα μικρά ονόματα των υπόπτων που δόθηκαν από την αστυνομία ως Γερμανοί πολίτες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης