Ποια είναι η πιο όμορφη λίμνη για κολύμβηση στη Γερμανία;

Ποια είναι η πιο όμορφη λίμνη για κολύμβηση στη Γερμανία;

Η Γερμανία έχει δεκάδες όμορφες λίμνες. Ωστόσο, μια περιοχή ξεχωρίζει ιδιαίτερα στην προτίμηση των αναγνωστών του t-online – και υπάρχει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο…

Περισσότεροι από 12.000 αναγνώστες του t-online ψήφισαν και το αποτέλεσμα της μεγάλης έρευνας για τις λίμνες κολύμβησης είναι ξεκάθαρο: Η νότια Γερμανία κερδίζει.

Η πιο δημοφιλής γερμανική λίμνη κολύμβησης είναι η λίμνη Κωνσταντία, η οποία προσελκύει τους λάτρεις του νερού μεταξύ Γερμανίας (Βάδης-Βυρτεμβέργης), Ελβετίας και Αυστρίας και την οποία επέλεξε ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην έρευνα (20,7%).

Λίγο ανατολικότερα στη Βαυαρία υπάρχουν άλλες δύο λίμνες που είναι πολύ δημοφιλείς: Η λίμνη Chiemsee (13,2 τοις εκατό) και η λίμνη Tegernsee (13,1 τοις εκατό) ήρθαν σχεδόν ισόποσα στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Μια σημαντική πληροφορία σχετικά με την έρευνα

Η t-online αποφάσισε εκ των προτέρων 12 επιλογές και έτσι περιορίστηκε σε αυτές που είναι πιθανώς οι πιο γνωστές λίμνες της Γερμανίας. Υπάρχουν, φυσικά, πολλές άλλες όμορφες λίμνες.

Οι τρεις λίμνες στη Νότια Γερμανία συγκέντρωσαν το 47% των ψήφων. Μόνο η Müritz στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία απέτρεψε ένα βάθρο νικητών που καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από τα νότια ομόσπονδα κρατίδια. Ήρθε δεύτερο με 15,8 τοις εκατό.

Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο δημοφιλές – με εξαιρέσεις…

Είναι λοιπόν σαφές: όταν πρόκειται για λίμνες κολύμβησης, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέγεθος, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές.

Η λίμνη Κωνσταντία είναι μακράν η μεγαλύτερη από όλες τις λίμνες της Γερμανίας, η Müritz η δεύτερη μεγαλύτερη. Στην τρίτη θέση, όπως και στην έρευνα δημοτικότητας του t-online: η λίμνη Chiemsee.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Μια μικρή λίμνη μπορεί να είναι αρκετά γοητευτική αν έχει κάτι άλλο να προσφέρει.

Η Achterdieksee στη Βρέμη έχει έκταση μόλις 7,8 εκτάρια, αλλά με 10,2% των ψήφων είναι υψηλότερη στις προτιμήσεις από την Steinhuder Meer (5,9%, 2.900 εκτάρια), την Wannsee, (5,3%, 273 εκτάρια), την Baldeneysee (4,8%, 260 εκτάρια) και την Cospudener See (4,8%, 436 εκτάρια).

Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα νερά είναι πολύ καθαρά, υπάρχει αμμώδης παραλία, η περιοχή κολύμβησης φυλάσσεται – και οι κάτοικοι της Βρέμης μάλλον απλά την αγαπούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης