Η Ρωσία καταδικάζει την απαγόρευση του δικτύου RT στη Γερμανία

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα το γεγονός ότι η αρμόδια γερμανική ρυθμιστική αρχή απαγόρευσε στο ρωσικό δίκτυο RT να εκπέμπει στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς το “επίθεση στην ελευθερία έκφρασης” και ανακοίνωσε ότι επίκεινται αντίποινα.

“Δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίθεση στην ελευθερία έκφρασης και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα υποσχέθηκε μέσω του Telegram αντίποινα, που θα ανακοινωθούν σήμερα, κατακρίνοντας τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την απουσία αντίδρασης στο θέμα αυτό.

Η Ρωσία εκτιμά ότι αυτά τα μέτρα της Γερμανίας έχουν πολιτικά κίνητρα, ενώ έχουν κλιμακωθεί οι εντάσεις με τη Δύση σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

Χθες, Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για αντίποινα σε βάρος “γερμανικών μέσων ενημέρωσης που έχουν διαπίστευση στη Ρωσία” και η επικεφαλής του RT, η Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, έκανε λόγο για την Deutsche Welle.

Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευθεί να τιμωρήσει “διαμεσολαβητές διαδικτύου που διέγραψαν με αυθαίρετο και αδικαιολόγητο τρόπο τους λογαριασμούς του καναλιού στις πλατφόρμες τους”, μια προφανής αναφορά στον αμερικανικό κολοσσό YouTube, που ανέστειλε στις 16 Δεκεμβρίου τον γερμανικό λογαριασμό του RT την ημέρα που αυτός τέθηκε σε λειτουργία.

Η δορυφορική μετάδοση του δικτύου διεκόπη σε σύντομο χρονικό διάστημα ύστερα από αίτημα των γερμανικών αρχών.

Επίσης χθες, Τετάρτη, η γερμανική ρυθμιστική αρχή ZAK απαγόρευσε τις εκπομπές του καναλιού στην τοπική γλώσσα στον ιστότοπο του και σε εφαρμογή στα κινητά, υποστηρίζοντας ότι η “απαραίτητη εξουσιοδότηση” ούτε “ζητήθηκε ούτε δόθηκε”.

Το κανάλι RT, που ιδρύθηκε το 2005 υπό την επωνυμία “Russia Today”, χρηματοδοτούμενο από το ρωσικό κράτος, εξελίχθηκε και απέκτησε δίκτυα και ιστοσελίδες σε πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και αραβικά. Θεωρείται εργαλείο προπαγάνδας του Κρεμλίνου διεθνώς και έχει πυροδοτήσει διαμάχη σε πολλές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.