Ποια πρόστιμα επιβάλλονται στη Γερμανία για λάθος ελαστικά;

Ποια πρόστιμα επιβάλλονται στη Γερμανία για λάθος ελαστικά; Σας παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν οδηγείτε το χειμώνα σε παγωμένες θερμοκρασίες, πάγο και χιόνι.

Ολισθηροί δρόμοι, παχύ στρώμα χιονιού στην οροφή και παγωμένα παράθυρα – η οδήγηση είναι κάπως πιο διασκεδαστική το καλοκαίρι. Αν ωστόσο αγνοήσετε κάποιους κανονισμούς στη Γερμανία, μπορεί να σας στοιχίσει πολύ!

Γιατί αν οδηγείτε για παράδειγμα σε παγωμένους δρόμους με καλοκαιρινά λάστιχα, θα έχετε πρόβλημα. Ποιοι άλλοι κανόνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί το χειμώνα:

Μη ζεσταίνετε το αυτοκίνητο όταν είναι ακινητοποιημένο στη Γερμανία

Ο οδηγός ξύνει τα παράθυρα και για να κάνει πιο γρήγορα, ο κινητήρας ζεσταίνεται μέσα. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται το ζέσταμα του κινητήρα όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Εκτός από τον περιττό θόρυβο, είναι επίσης κακό για το περιβάλλον. Αν κάποιος σας πιάσει να το κάνετε αυτό, θα χρεωθείτε με πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Καλοκαιρινά λάστιχα το χειμώνα στη Γερμανία

Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να φορούν χειμερινά λάστιχα στα αυτοκίνητά τους όταν οδηγούν σε χειμερινές συνθήκες, δηλαδή όταν ο δρόμος είναι ολισθηρός λόγω παγετού και πάγου, χιονιού και λάσπης.

Τα καλοκαιρινά λάστιχα απαγορεύονται αυστηρά επειδή είναι δεν είναι ασφαλή. Ακόμα και στους +7 βαθμούς, τα χειμερινά λάστιχα είναι πολύ καλύτερα και ασφαλέστερα από τα καλοκαιρινά.

Κόστος: 60 ευρώ και ένας πόντος στο Φλένσμπουργκ. Εάν έχετε ατύχημα εξαιτίας αυτού, καλείστε να πληρώσετε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Χειμερινά ελαστικά στη Γερμανία
Γερμανία για λάθος ελαστικά | robineero

Πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων μόνο για τους ωραίους μήνες του έτους

Τυχαίνει να έχετε στο γκαράζ σας ένα παλιό αυτοκίνητο, ένα τροχόσπιτο ή ίσως μια μοτοσικλέτα; Εάν ναι, μπορεί να έχουν εποχιακή πινακίδα κυκλοφορίας μόνο για τους όμορφους μήνες του έτους.

Εκτός από την περίοδο κατά την οποία το όχημα είναι ασφαλισμένο, δεν μπορεί φυσικά να οδηγηθεί και να μετακινηθεί. Αν σας πιάσουν να το κάνετε αυτό, θα χρεωθείτε με περίπου 50 ευρώ.

Καθαρισμό μόνο ενός μέρους του παρμπρίζ από τον πάγο στη Γερμανία

Αγχωτικά πρωινά και το παρμπρίζ είναι παγωμένο. Ένα μικρό παράθυρο είναι αρκετό, νομίζετε; Προσοχή! Θα μπορούσατε να πάρετε κλήση. Εάν δεν καθαρίσετε τα παράθυρα από τον πάγο και το χιόνι σε μεγάλη έκταση, θα πρέπει να πληρώσετε πρόστιμο 10 ευρώ.

Η ορατότητα δεν πρέπει να εμποδίζεται και οι προβολείς και τα φλας πρέπει να είναι καθαρά. Εάν η πινακίδα κυκλοφορίας σας είναι δυσανάγνωστη, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 5 ευρώ.

Μην ξεχνάτε το χιόνι στην οροφή στη Γερμανία

Τα παράθυρα είναι επιτέλους καθαρά – πάμε! Στοπ, η δουλειά σας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το παχύ στρώμα χιονιού στην οροφή και το καπό του αυτοκινήτου πρέπει επίσης να αφαιρεθεί.

Διαφορετικά, το χιόνι μπορεί να φύγει από την οροφή ενώ οδηγείτε και να εμποδίσει την ορατότητα του αυτοκινήτου πίσω σας, ή θα φρενάρετε και η μάζα του χιονιού θα πεταχτεί πάνω στο δικό σας παρμπρίζ στο οπτικό σας πεδίο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό σημαίνει: κίνδυνος ατυχήματος και θα πρέπει να πληρώσετε 25 ευρώ αν σας πιάσουν να το κάνετε αυτό.

Ανάψτε τα φώτα ομίχλης

Αν έχετε αναμμένα τα φώτα μόνο σε συνθήκες κακής ορατότητας, καλείστε να πληρώσετε πρόστιμο! Σε ομίχλη, βροχή ή χιόνι, πρέπει να είναι αναμμένα τα φώτα ομίχλης.

Αυτό σημαίνει ότι και τα πίσω φώτα σας θα πρέπει να είναι αναμμένα, έτσι ώστε και οι οδηγοί πίσω σας να σας βλέπουν καλύτερα.

Αν ξεχάσετε να ανάψετε τους προβολείς σας, θα σας κοστίσει 25 ευρώ στην πόλη.

Αν συμβεί σε επαρχιακό δρόμο, θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη και έναν πόντο στο Φλένσμπουργκ συν 60 ευρώ.

Ποια πρόστιμα επιβάλλονται στη Γερμανία για λάθος ελαστικά;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.