Πότε μπορώ να εμβολιαστώ αν έχω νοσήσει στη Γερμανία;

Πότε μπορώ να εμβολιαστώ αν έχω νοσήσει στη Γερμανία; Ακολουθεί μια επισκόπηση όλων όσων πρέπει να γνωρίζετε

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τον αναμνηστικό εμβολιασμό για όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν εμβολιαστεί για τελευταία φορά πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες.

Τι γίνεται όμως αν έχετε ήδη αναρρώσει στη Γερμανία;

Σε ποιο σημείο θα πρέπει να κάνετε τον λεγόμενο αναμνηστικό εμβολιασμό στη Γερμανία;

1. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μία φορά, μολύνθηκαν και στη συνέχεια ανάρρωσαν, συνιστάται επίσης να κάνουν άλλη μία δόση εμβολίου, τρεις μήνες μετά το πέρας της λοίμωξης. Μόλις λάβετε αυτή την περαιτέρω δόση (δύο συνολικά), θεωρείται ότι έχετε ενισχυθεί („geboostert“).

2. Σύμφωνα με το RKI, όποιος έχει εμβολιαστεί δύο φορές και στη συνέχεια νοσήσει, θεωρείται ενισχυμένος („geboostert“) αμέσως μετά την ανάρρωση (χωρίς περαιτέρω εμβολιασμούς).

3. Όσοι έχουν αναρρώσει και είναι ανεμβολίαστοι συνιστάται να λάβουν μια (πρώτη) δόση εμβολίου το νωρίτερο τρεις μήνες μετά τη μόλυνσή τους. Μετά από άλλους τρεις μήνες, μπορούν να εμβολιαστούν ξανά. Σύμφωνα με το RKI, δύο δόσεις εμβολίου μετά την ανάρρωση θεωρούνται ενίσχυση („geboostert“).

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών στη Γερμανία γράφει σχετικά:

Εάν η λοίμωξη επιβεβαιώθηκε με μοριακό τεστ, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 μήνες μετά την ασθένεια.

Εάν η λοίμωξη επιβεβαιώθηκε με ανίχνευση αντισωμάτων σε δείγμα αίματος, ο εμβολιασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη 4 εβδομάδες μετά την εργαστηριακή διάγνωση.

Πώς μπορώ να πιστοποιήσω το καθεστώς geboostert στη Γερμανία;

Εάν έχετε εμβολιαστεί τρεις φορές, αρκεί να επιδείξετε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Εάν έχετε αναρρώσει, πρέπει επίσης να το αποδείξετε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ που επιβεβαιώνει τη μόλυνση είτε με στοιχεία ανίχνευσης αντισωμάτων.

Αυτό αποδεικνύει ότι έχετε αντισώματα επειδή είχατε νοσήσει με κορωνοϊό. Μπορείτε να κατεβάσετε και τις τρεις επιλογές στο κινητό σας τηλέφωνο με τη μορφή κώδικα QR.

Τι θα συμβεί αν είστε geboostert στη Γερμανία;

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο αποκτάτε την ιδιότητα του „geboostert“, απαλλάσσεστε από τα υποχρεωτικά τεστ που επιβάλλονται σύμφωνα με τον κανόνα 2G plus στη Βαυαρία.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απλώς να δείξετε ότι είστε ενισχυμένοι („geboostert“) π.χ. στην είσοδο ενός κινηματογράφου ή γυμναστηρίου και στη συνέχεια δεν χρειάζεστε πλέον τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης