Ίδιο λογότυπο: Η Adidas σε διαμάχη με το Black Lives Matter

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas κινείται νομικά εναντίον του κινήματος Black Lives Matter επειδή το ίδρυμα της αμερικανικής ΜΚΟ χρησιμοποιεί τρεις κίτρινες λωρίδες στο λογότυπό της. Η Adidas θέλει τώρα να μπλοκάρει την κατοχύρωση.

Τρεις κίτρινες λωρίδες στο λογότυπο ενός κεντρικού ιδρύματος του αμερικανικού κινήματος Black Lives Matter προκαλούν διαμάχη για το εμπορικό σήμα με την Adidas.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών προσφεύγει νομικά στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ κατά της χρήσης του σχεδίου των λωρίδων σε ρούχα, τσάντες και ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων.

Στην αίτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα, η Adidas επισημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα σύγχυσης επειδή οι τρεις ρίγες αποτελούν εμπορικό σήμα της εταιρείας από τη δεκαετία του 1950.

Το Black Lives Matter χρησιμοποιεί τις ρίγες από το 2020

Το Black Lives Matter είναι ένα οργανωμένο κίνημα που έχει δυναμώσει τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά από περιπτώσεις βάναυσης αστυνομικής βίας κατά μαύρων Αμερικανών.

Το Black Lives Matter Global Network Foundation ιδρύθηκε το 2013 από τους εμπνευστές του κινήματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, είχε υποβάλει αίτηση για το σχέδιο του τρισδιάστατου εμπορικού σήματος τον Νοέμβριο του 2020.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης