Ιταλία: Όρια στη θερμοκρασία κλιματιστικών για εξοικονόμηση ενέργειας

Από την 1η Μαΐου στην Ιταλία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα, τα οποία θα θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά στα κτήρια της δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι.

Ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες, η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε πρώτη φάση, αυτή η στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο στα κτήρια του δημοσίου. Εν συνεχεία ωστόσο, δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες.

Η «επιχείρηση θερμοστάτης» θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπορουνέτα δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι πέρα από αυτούς τους περιορισμούς «έχει σκοπό να εγκαταστήσει και ηλιακά πάνελ σε ένα εκατομμύριο κτήρια του ιταλικού δημοσίου».

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση αυτών των μέτρων με δεδομένο ότι μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό κτηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.