Καύσιμα: Η Βαυαρία το ακριβότερο, το Βερολίνο το φθηνότερο κρατίδιο

Η Βαυαρία έχει σήμερα τις υψηλότερες τιμές καυσίμων στη Γερμανία. Η σύγκριση των περιφερειακών τιμών από το Ομοσπονδιακό Γραφείο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε διαφορές έως και 21 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης για την 1η Αυγούστου.

Οι πιο ακριβές περιοχές βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Βαυαρίας, ενώ οι φθηνότερες στο Βερολίνο. Για το πετρέλαιο υπήρχαν διαφορές έως και 19 λεπτών, με σαφές χάσμα μεταξύ του νότου και του βορρά.

Και εδώ, τμήματα της Βαυαρίας είναι τα πιο ακριβά, ενώ τμήματα του Βερολίνου είναι ιδιαίτερα φθηνά. Οι τιμές ήταν επίσης σχετικά υψηλές στο νότιο τμήμα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ακόμα και εντός της Βαυαρίας υπάρχουν διαφορές – τα καύσιμα είναι πιο ακριβά στα νοτιοανατολικά και πιο φθηνά σε μέρη της Φραγκονίας.

Σύμφωνα με διάγραμμα του γραφείου, οι χαμηλότερες μέσες τιμές για τις επιμέρους περιοχές την 1η Αυγούστου ήταν 1,73 έως 1,74 ευρώ ανά λίτρο για τη βενζίνη Ε5 super, οι υψηλότερες 1,92 έως 1,94. Για το ντίζελ ήταν 1,86 έως 1,87 ευρώ και 2,04 έως 2,05 ευρώ αντίστοιχα.

Ως πιθανούς λόγους για τις διαφορές, η υπηρεσία αναφέρει τη χαμηλή στάθμη του Ρήνου, η οποία δυσχεραίνει τη μεταφορά στη Βαυαρία, καθώς και τις περιορισμένες παραγωγικές δυνατότητες των διυλιστηρίων στη Βαυαρία και την Αυστρία.

Τέσσερα χρόνια πριν, είχαν ήδη παρατηρηθεί μεγάλες περιφερειακές διαφορές στις τιμές σε σχέση με την έντονα χαμηλή στάθμη του Ρήνου και τη βλάβη ενός διυλιστηρίου στη Βαυαρία.

Για τη σύγκριση, οι περιφέρειες σχηματίστηκαν σύμφωνα με τα δύο πρώτα ψηφία του ταχυδρομικού κώδικα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.