Καλά νέα: Αυξήθηκε η αεροπορική κίνηση στη Βαυαρία

Η αεροπορική κίνηση στη Βαυαρία συνέχισε να ανακάμπτει τους πρώτους τρεις μήνες του έτους από την πτώση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona.

Ο αριθμός των απογειώσεων και προσγειώσεων στα τρία μεγάλα βαυαρικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 26% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η κρατική στατιστική υπηρεσία στο Φυρτ.

Τα αεροδρόμια του Μονάχου, της Νυρεμβέργης και του Μέμινγκεν κατέγραψαν περίπου 70.000 απογειώσεις και προσγειώσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 73,4% σε 8,05 εκατομμύρια την ίδια περίοδο. Ο όγκος των εμπορευμάτων στα τρία αεροδρόμια αυξήθηκε επίσης ελαφρώς το πρώτο τρίμηνο κατά 2,7% σε περίπου 70.000 τόνους.

Ωστόσο, τα αεροδρόμια δεν έχουν ακόμη φθάσει στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την Κορόνα 2019.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, τα αεροδρόμια είχαν ακόμη καταγράψει περίπου 106.000 απογειώσεις και προσγειώσεις, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης