Κατηγορείται 25χρονος για το σιδηροδρομικό χάος στο Μόναχο

Έσωσε γυναίκα με αναπηρικό καροτσάκι από τις ράγες

Μετά το σιδηροδρομικό χάος στο Μόναχο που προκλήθηκε από σπασμένη εναέρια γραμμή, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διεξάγει έρευνα εναντίον ενός 25χρονου οδηγού εκσκαφέα. Η κατηγορία είναι η επικίνδυνη παρέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί υποθέτουν προς το παρόν αμέλεια…

Το σιδηροδρομικό χάος επικράτησε την Πέμπτη 07.09.2023, επειδή μια ελαττωματική εναέρια γραμμή στο Laim παρέλυσε τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.

Το αποτέλεσμα: ακινητοποιημένα τρένα, χιλιάδες εγκλωβισμένοι επιβάτες και απελπισμένοι εργαζόμενοι. Ούτε τα υπεραστικά ούτε τα περιφερειακά τρένα δεν λειτουργούσαν για ώρες.

Η κύρια γραμμή του S-Bahn έκλεισε επίσης μεταξύ Pasing και Ostbahnhof.

Ομοσπονδιακή αστυνομία: Ένας 25χρονος εκσκαφέας ήταν η αιτία

Τώρα η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά έναν 25χρονο οδηγό εκσκαφέα. Σύμφωνα με τις αρχές, η κατηγορία είναι επικίνδυνη παρέμβαση στην κυκλοφορία των σιδηροδρόμων.

Οι αρχικές έρευνες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι ο εκσκαφέας ήταν η αιτία.

Ο εκσκαφέας ήταν σε χρήση κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής στο υπόγειο εργοτάξιο της δεύτερης κύριας γραμμής, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί υποθέτουν προς το παρόν αμέλεια, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Χάουνερ, εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μονάχου, όταν ρωτήθηκε από την BR.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο οδηγός του εκσκαφέα προκάλεσε σκόπιμα ζημιά.

Τα επόμενα βήματα είναι η ανάκριση του οδηγού του εκσκαφέα, εφόσον συμφωνήσει, και η διενέργεια τεχνικού ελέγχου του εξοπλισμού.

Την ερχόμενη Δευτέρα, ίσως είναι δυνατόν να πούμε περισσότερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εναέρια γραμμή έπεσε πάνω σε προαστιακό τρένο που μετέφερε 350 άτομα

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος είχε σκάψει έρμα σε άμεση γειτνίαση με την πλατφόρμα 2 του σταθμού S-Bahn Laim.

Κατά τη διαδικασία, ο βραχίονας προέκτασης του εκσκαφέα χτύπησε την εναέρια γραμμή και την έκοψε γύρω στις 11.05 π.μ., σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Αυτό προκάλεσε ζημιές σε ολόκληρο το σύστημα των εναέριων γραμμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γραμμή έπεσε πάνω σε ένα τρένο του προαστιακού με περίπου 350 επιβάτες και το τρένο εκκενώθηκε. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, τα τρένα εκτελούν και πάλι δρομολόγια σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ο σιδηρόδρομος κατάφερε να αποκαταστήσει τη ζημιά κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Παρασκευή πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Το πρωί της Παρασκευής, η κυκλοφορία διεξαγόταν και πάλι σε μεγάλα τμήματα.

Μέχρι αργά το πρωί, ο σιδηρόδρομος ανέφερε ότι δεν υπήρχαν διακοπές στα δρομολόγια των τρένων ή του S-Bahn λόγω της ζημιάς στην εναέρια γραμμή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης