Κατοικίδια από την Ουκρανία χρειάζονται καταφύγιο στη Γερμανία

Πολλοί πρόσφυγες από την Ουκρανία δεν έρχονται μόνοι τους – συχνά έχουν μαζί τους ένα κατοικίδιο ζώο. Αλλά οι τετράποδοι φίλοι συνήθως δεν μπορούν να μείνουν στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Συνεπώς, τα καταφύγια ζώων ζητούν βοήθεια. Σας εξηγούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Τα καταφύγια ζώων στη Γερμανία αναζητούν επειγόντως καταλύματα για κατοικίδια ζώα που έχουν διαφύγει από την Ουκρανία μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Επειδή, στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης των ιδιοκτητών, οι τετράποδοι φίλοι είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεκτοί, μερικές φορές τα κατοικίδια απαγορεύονται ακόμη και εντελώς.

Τότε η μόνη επιλογή είναι να μεταφερθούν σε καταφύγιο ζώων – τουλάχιστον μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να βρουν ένα κατάλληλο σπίτι.

Επείγουσα έκκληση της Γερμανικής Φιλοζωικής Ένωσης

Ο αποχωρισμός από το κατοικίδιό τους είναι μια επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση για τους πρόσφυγες.

Ως εκ τούτου, η Γερμανική Φιλοζωική Ένωση απευθύνει έκκληση στις αρχές να εξοπλίσουν τα καταφύγια με τέτοιο τρόπο ώστε άνθρωποι και ζώα να μπορούν να παραμείνουν μαζί.

Η κατάσταση στα καταφύγια ζώων στη Γερμανία

Τα καταφύγια ζώων στη Γερμανία είναι έτοιμα να δεχτούν και να φροντίσουν κατοικίδια ζώα από την Ουκρανία. Αλλά είναι ήδη σαφές ότι πολλά από αυτά δεν διαθέτουν αρκετό χώρο. Τα περισσότερα από αυτά είναι ούτως ή άλλως υπερφορτωμένα από την περίοδο της πανδημίας.

Ζώα από την Ουκρανία – πώς μπορώ να βοηθήσω;

Πολλά καταφύγια ζώων αναζητούν ειδικά δωμάτια ή διαμερίσματα για Ουκρανούς πρόσφυγες με ζώα – για παράδειγμα το καταφύγιο ζώων στη Νυρεμβέργη.

Το καταφύγιο ζώων στο Μπαϊρόιτ, από την άλλη πλευρά, αναζητά ανάδοχες οικογένειες για να αναλάβουν κατοικίδια από την Ουκρανία. Στο Μόναχο χρειάζονται επειγόντως (υλικές) δωρεές.

Ο χρόνος που περνούν στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης είναι επίσης αγχωτικός για τα κατοικίδια ζώα – συχνά πρέπει να μένουν σε κουτιά μεταφοράς και δεν τους επιτρέπεται να τρέχουν.

Οι δωρεές προς το Σύλλογο για την Προστασία των Ζώων του Μονάχου θα ωφελήσουν τα ζώα στις εγκαταστάσεις: Εκτός από τροφή, τουαλέτες για γάτες και άμμο, χρειάζονται επίσης εξωτερικά κλουβιά με στέγη, ώστε οι γάτες και τα μικρά ζώα να μπορούν να κινούνται.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.