Μαζικοί καβγάδες στις εξωτερικές δημοτικές πισίνες στη Γερμανία

Newsroom

Που υπάρχουν υπαίθριες πισίνες στο Μόναχο; Πληροφορίες

Φαινόμενα με μαζικούς και βίαιους καβγάδες έχουν παρατηρηθεί σε εξωτερικές πισίνες στη Γερμανία με αποτέλεσμα να εντείνονται οι εκκλήσεις για καλύτερη ασφάλεια.

Καθώς οι θερμοκρασία ανεβαίνει σε όλη τη χώρα, πολλοί κάτοικοι της Γερμανίας, όπως συνηθίζουν παραδοσιακά, πηγαίνουν σε τοπικές δημοτικές εξωτερικές πισίνες για να δροσιστούν.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει σύνηθες το φαινόμενο με βίαιους και μαζικούς καυγάδες σε εξωτερικές πισίνες και το φετινό καλοκαίρι δεν διαφέρει.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν αναφερθεί διάφορα περιστατικά. Το απόγευμα της Τετάρτης, δεκάδες αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κλείσουν μια εξωτερική πισίνα στη συνοικία Neukölln του Βερολίνου, μετά από συμπλοκή που ξέσπασε στην νεροτσουλήθρα.

Τη Δευτέρα, στην περιοχή Pankow έκλεισε από την αστυνομία μία ακόμα εξωτερική πισίνα μετά από διαμάχη μεταξύ δύο νεαρών ατόμων και δύο ναυαγοσωστών, που οδήγησε σε μαζική συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 άτομα.

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο ορισμένα άτομα τραυματίστηκαν μετά από καβγά, στον οποίο ενεπλάκησαν πάνω από 40 άτομα σε μία εξωτερική πισίνα στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη Mannheim.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 24χρονος τραυματίστηκε από μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ωστόσο, που να δείχνουν εάν η βία στις εξωτερικές δημοτικές πισίνες αυξάνεται.

Μεμονωμένα περιστατικά οι καβγάδες στις πισίνες λένε οι διαχειριστές

Οι διαχειρίστριες εταιρείες των πισινών στο Βερολίνο λένε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, που δεν αντικατοπτρίζουν την εμπειρία εκατομμυρίων ανθρώπων που πηγαίνουν στις χιλιάδες δημοτικές εξωτερικές πισίνες σε όλη τη Γερμανία.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της αστυνομίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα περιστατικά.

«Η ικανότητα επίλυσης των συγκρούσεων με σεβασμό και χωρίς βία έχει μειωθεί», δήλωσε ο Γιόχεν Κόπελκε, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της Γερμανίας, στο RND.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση στα Μέσα πληθαίνει από θεωρείς για το τι κρύβεται πίσω από τους καβγάδες σε εξωτερικές πισίνες. Ένας «συνδυασμός ζέστης, αλκοόλ και πλήθους ημίγυμνων νέων» είναι μια συνταγή που οδηγεί σε τέτοια περιστατικά, λένε κάποιοι.

Άλλα σχόλια είναι πιο ρατσιστικά κάνοντας λόγο για ομάδες μεταναστών.

Ωστόσο, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις πισίνες επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη αλλαγή στην παραδοσιακή κουλτούρα της εξωτερικής πισίνας της Γερμανίας σε ορισμένες πόλεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιθετικότητα και έλλειψη σεβασμού για τους ναυαγοσώστες.

Ανησυχία από την αστυνομία για τους καβγάδες στις πισίνες

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας καλούν τους διαχειριστές των εξωτερικών πισίνων και τους ναυαγοσώστες να συνεργαστούν με την αστυνομία σε μια κοινή στρατηγική για να παρέμβουν γρήγορα πριν κλιμακωθούν οι συγκρούσεις.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας που θα επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες στην είσοδο και στην πισίνα, για να σταματούν οι καβγάδες πριν συμβούν.

Παραδοσιακά, υπάρχουν λίγα μέρη με ένα τόσο ευρύ μείγμα ηλικιών και κοινωνικών ομάδων όπως το γερμανικό “Freibad” που υποστηρίζεται από το κράτος ή «δωρεάν πισίνα» όπως αποκαλούνται στα γερμανικά οι εξωτερικές πισίνες – ένα γερμανικό ιδεώδες κοινωνικής ισότητας που ξεκίνησε μετά το 1945.

Μία οικονομικά προσιτή υπαίθρια κοινωνικοποίηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης