Ανοίγουν κέντρα ανώνυμης εξέτασης ναρκωτικών στο Βερολίνο

Newsroom

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας: Ποιο κρατίδιο ηγείται στη Γερμανία;

Οι τοπικές αρχές στην πρωτεύουσα της Γερμανίας μόλις άνοιξαν τρία νέα κέντρα όπου οι γλεντζέδες μπορούν να ελέγχουν ανώνυμα τα ναρκωτικά τους….

Ανοίγουν κέντρα ανώνυμης εξέτασης ναρκωτικών στο Βερολίνο

Τρία κέντρα ελέγχου ναρκωτικών που επιτρέπουν στους θαμώνες των πάρτι να ζητήσουν δωρεάν χημική αξιολόγηση των προϊόντων που προμηθεύτηκαν άνοιξαν τώρα στο Βερολίνο, ανακοίνωσε το rbb μετά από αποκλειστικές πληροφορίες από τη Γερουσία Υγείας της γερμανικής πόλης.

Οι πιο προσεκτικοί clubbers μπορούν πλέον να παραδίδουν τα ναρκωτικά τους σε ένα από τα σημεία και να λαμβάνουν έκθεση τρεις ημέρες αργότερα, είτε περνώντας ξανά από εκεί αυτοπροσώπως είτε μέσω κλήσης στο κινητό τους, σχετικά με το τι ακριβώς περιέχουν τα χάπια και οι σκόνες τους.

Τα κέντρα, τα οποία λειτουργούν από τη Vista και το drugchecking berlin, θα εξετάζουν κάνναβη, έκσταση, κοκαΐνη και LSD, και όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, θα εξηγούν με απλά λόγια στους θαμώνες των πάρτι τι αποκάλυψε η επιστήμη.

Οι ανώνυμοι δοκιμαστές μπορούν επίσης να ζητήσουν ραντεβού για γενικές συμβουλές στα κέντρα στο Neukölln, το Kreuzberg και το Charlottenburg.

Στο παρελθόν έχουν δοκιμαστεί στην πόλη διάφορες πολιτικές κέντρων εξέτασης ναρκωτικών και τα νέα κέντρα βρίσκονται στα σκαριά εδώ και μερικά χρόνια.

“Οι Βερολινέζοι που διασκεδάζουν ταξιδεύουν διεθνώς και είναι εξοικειωμένοι με [την ιδέα] από άλλες πόλεις”, δήλωσε στο rbb η επικεφαλής του έργου Ulrike Scherling.

Η Scherling πρόσθεσε ότι οι Βερολινέζοι έχουν επίσης “έννομο συμφέρον να καταναλώνουν λιγότερο επιβλαβείς τοξίνες”.

Το drugchecking berlin δημοσιεύει πληροφορίες για επικίνδυνα χάπια

Το άνοιγμα των νέων κέντρων πραγματοποιείται λίγους μήνες αφότου το Βερολίνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της κοκαΐνης στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.

Πρόσφατες δοκιμές των λυμάτων της Ευρώπης διαπίστωσαν ότι το MDMA και, ανησυχητικά, η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη γίνονται επίσης όλο και πιο δημοφιλή στον πληθυσμό της πόλης.

Το νέο πρόγραμμα του Βερολίνου στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου που ενέχει η λήψη ναρκωτικών στα πάρτι και ελπίζει ότι θα επιτρέψει στους χρήστες ναρκωτικών να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το τι καταναλώνουν σε μια νυχτερινή έξοδο, χωρίς να φοβούνται την ποινικοποίηση.

Η ομάδα πίσω από το έργο αναφέρει ότι οι τακτικές δοκιμές θα βοηθήσουν επίσης τους αστυνομικούς να αναγνωρίζουν ταχύτερα τις τάσεις στα προϊόντα της μαύρης αγοράς και να αποτρέπουν τους ακούσιους θανάτους από ναρκωτικά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης