Κέρδος 651.000 ευρώ από πλαστά Covid test στη Νυρεμβέργη

Δύο υπεύθυνοι κέντρων τεστ Covid-19 στην περιοχή της Νυρεμβέργης και ένας υπάλληλός τους θα πρέπει να δικαστούν στις 29 Σεπτεμβρίου ως ύποπτοι για λογιστική απάτη.

Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της δικαστικής υπηρεσίας της Νυρεμβέργης.

Οι δύο φορείς φέρονται να έχουν χρεώσει συνολικά 651.000 ευρώ. Ωστόσο, μόνο 437.000 ευρώ είχαν καταβληθεί πριν ο Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλίσεων λάβει γνώση των ερευνών.

Μια τράπεζα είχε κινήσει διαδικασία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Περισσότερα από 100.000 ευρώ και μια Mercedes, η οποία απέφερε 110.00 ευρώ, είχαν ήδη κατασχεθεί από την εισαγγελία κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Συνολικά, η Εισαγγελία της Νυρεμβέργης, ως εισαγγελική αρχή, κατηγορεί τους δύο βασικούς κατηγορούμενους για οκτώ κατηγορίες απάτης και 20 κατηγορίες απόπειρας απάτης – και τον τρίτο κατηγορούμενο για συνέργεια και ηθική αυτουργία.

Οι δύο άνδρες φέρονται να λειτουργούσαν κέντρα τεστ στις πόλεις Νυρεμβέργη, Fürth και Schwabach.

Ο αριθμός των εξετάσεων που χρέωσαν στον Σύλλογο Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλίσεων ήταν σημαντικά υψηλότερος από τον αριθμό των εξετάσεων που πράγματι πραγματοποιήθηκαν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, υπάλληλος των δύο φορέων εκμετάλλευσης, φέρεται να ανέφερε τα φουσκωμένα στοιχεία και έτσι βοήθησε στην απάτη.

Ο ένας από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους κατηγορείται επίσης για απάτη με τις επιδοτήσεις. Φέρεται να έχει λάβει 140.000 ευρώ σε κρατικές επιδοτήσεις μέσω εν μέρει ψευδών δηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, φέρεται να ανέφερε ότι έχασε τις πωλήσεις μίας καφετέριας και ενός μικρού ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις είχαν ήδη σταματήσει να υπάρχουν από πριν. Υπήρξαν επίσης φερόμενες παρατυπίες σε σχέση με ένα πρακτορείο στοιχήματος.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.