Κίνδυνος από πλημμύρες στον Isar: Το Μόναχο λαμβάνει μέτρα

Κίνδυνος πριν από τις πλημμύρες του Isar: Το Μόναχο κλείνει τμήμα του ποταμού λόγω συνεχών βροχοπτώσεων – αναμένεται επίπεδο αναφοράς 1

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προειδοποιεί για συνεχείς βροχοπτώσεις στο Μόναχο και την περιφέρεια, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη.

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου κλείνει τον ανατολικό ποδηλατόδρομο λόγω του κινδύνου πλημμύρας του Isar και απομακρύνει τουαλέτες και δοχεία απορριμμάτων από την κοίτη του ποταμού που πλημμυρίζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης του Μονάχου, η πλημμύρα του Isar μπορεί να φτάσει στο 1ο στάδιο αναφοράς το πρωί της Τετάρτης.

Αυτό σημαίνει ότι ο ποταμός θα φτάσει σε στάθμη πάνω από 2,40 μέτρα. Αυτή τη στιγμή (Τρίτη, 8 μ.μ.) η στάθμη είναι 193 εκατοστά.

Το πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστός ο Isar εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι στιγμής, η στάθμη του νερού δεν αναμένεται να μειωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Πλημμύρες στον Isar στο Μόναχο – τα επίπεδα αναφοράς εξαρτώνται από τη στάθμη του νερού

Σε περίπτωση πλημμύρας στον Isar, το σχέδιο συναγερμού προβλέπει ότι, σε περίπτωση επιπέδου αναφοράς 1 (το οποίο επιτυγχάνεται σε στάθμη 2,40 μέτρων στον επίσημο μετρητή του Μονάχου κοντά στη γέφυρα Prinzregenten), πρέπει να κλείσουν προληπτικά, μεταξύ άλλων, οι ποδηλατόδρομοι στην κοίτη του Isar.

Όταν επιτευχθεί το επίπεδο προειδοποίησης πλημμύρας 2 (από το επίπεδο των 3 μέτρων), ανάλογα με την περαιτέρω αναμενόμενη εξέλιξη, θα κλείσουν επίσης οι δρόμοι Flaucher και Marienklausensteg.

Από το επίπεδο αναφοράς 3 (σε επίπεδο 3,80 μέτρων και άνω), τα μονοπάτια των αναχωμάτων και το Schlichtweg θα κλείσουν και θα γίνουν προετοιμασίες για το κλείσιμο της γέφυρας Thalkirchner Brücke.

Στο υψηλότερο επίπεδο αναφοράς 4 (5,20 μέτρα και υψηλότερα), η γέφυρα Thalkirchner και η πεζογέφυρα κάτω από την Maximiliansbrücke θα πρέπει να κλείσουν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης