Κλειστά φαρμακεία στη Γερμανία: Που να πάρετε φάρμακα;

Έως και 10 χρόνια φυλακή σε πλαστογράφο Φαρμακοποιό στη Γερμανία

Η Ομοσπονδία Γερμανικών Φαρμακευτικών Συλλόγων έχει κηρύξει την 14η Ιουνίου ημέρα διαμαρτυρίας.

Όσα περισσότερα φαρμακεία είναι δυνατόν θα παραμείνουν κλειστά και θα επιστήσουν την προσοχή στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες των φαρμακείων πληρώνονται πολύ λίγο.

Πού θα εξακολουθούν να διατίθενται φάρμακα σε κάθε περίπτωση, αν το φαρμακείο της γειτονιάς είναι κλειστό;

Για ποιο λόγο διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί στη Γερμανία;

Σύμφωνα με τους συλλόγους των φαρμακοποιών, οι αμοιβές για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα πρόκειται να αυξηθούν από 8,35 ευρώ σε 12 ευρώ ανά συσκευασία – μεταξύ άλλων επειδή οι μακροχρόνιες εμπλοκές στην προμήθεια οδηγούν σε επιπλέον εργασία.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) θεωρεί ότι οι υψηλότερες αμοιβές για τους φαρμακοποιούς δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

“Τα υποχρεωτικά ταμεία ασφάλισης υγείας διαμαρτύρονται για οικονομικά προβλήματα, ο υπουργός Οικονομικών περικόπτει τη χρηματοδότηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει προς το παρόν περιθώριο για υψηλότερες αμοιβές για τους φαρμακοποιούς”, δήλωσε στην εφημερίδα “Bild am Sonntag” το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Φαρμακευτικών Συλλόγων (ABDA) έχει ανακηρύξει την 14η Ιουνίου ως παγγερμανική ημέρα διαμαρτυρίας και θέλει να αγωνιστεί για καλύτερες αμοιβές και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Θα μπορώ να προμηθεύομαι φάρμακα στις 14 Ιουνίου;

Η προμήθεια φαρμάκων θα παραμείνει ασφαλής κατά την παγγερμανική ημέρα διαμαρτυρίας στις 14 Ιουνίου.

Τα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης των φαρμακείων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης