Κορίτσι καβαλάει αγελάδα στο Βερολίνο – Αυτό κρύβεται από πίσω

Newsroom

Κορίτσι καβαλάει αγελάδα στο Βερολίνο - Αυτό κρύβεται από πίσω

Μια κοπέλα καβαλάει μια αγελάδα μέσα στο Βερολίνο… Ο αγρότης Pierre Fritzsche βρίσκεται πίσω από αυτό – θέλει να δείξει στους κατοίκους της πόλης πόσο εντυπωσιακά είναι αυτά τα ζώα.

“Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι η αγελάδα δεν είναι απλώς ένα αγροτικό ζώο, αλλά και ένα ζωντανό ον – και νομίζω ότι το πετυχαίνουμε”, λέει ο Pierre Fritzsche σε συνέντευξή του στο t-online.

Στις 13 Αυγούστου, ο αγρότης από το Geringswalde (περιφέρεια Mittelsachsen) φιλοξενήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα με την αγελάδα του Annabelle.

Οι Βερολινέζοι βιντεοσκόπησαν το εξαιρετικό θέαμα και ανάρτησαν τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Από ιδιοκτήτης στάβλου ιππασίας σε εκπαιδευτή αγελάδων

Ο Fritzsche είναι στην πραγματικότητα ιδιοκτήτης φάρμας. Το 2021 φιλοξένησε ένα μοσχαράκι στο αγρόκτημα και άρχισε να το εκπαιδεύει για να γίνει αγελάδα ιππασίας όταν ήταν οκτώ εβδομάδων.

Ο αγρότης αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητες της Annabelle. “Δεν είναι κάθε μοσχάρι κατάλληλο γι’ αυτό.

Μπορείς να καταλάβεις όταν είναι οκτώ εβδομάδων αν είναι πολύ περίεργο ή φοβισμένο”, εξηγεί ο Geringswalde. Η Annabelle ήταν το πρώτο του μοσχάρι. Θα ακολουθήσει και δεύτερο.

Ο Fritzsche είναι ευχαριστημένος που ο κόσμος αντέδρασε τόσο θετικά όταν η Annabelle ιππεύτηκε στο Βερολίνο την Κυριακή.

Οι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες- ήταν περίεργοι και ήθελαν να χαϊδέψουν το ζώο.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν δει ποτέ τους ζωντανή αγελάδα από κοντά.

Η αγελάδα ήταν πόλος έλξης στο Βερολίνο

Ωστόσο, οι Βερολινέζοι δεν επιτρεπόταν να καβαλήσουν την αγελάδα. Αυτό το έκαναν δύο κορίτσια που συνόδευαν τον Fritzsche στο Βερολίνο.

Μπορούσες να ιππεύσεις την αγελάδα για δύο ή τρεις ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Τρία ή τέσσερα χιλιόμετρα ήταν δυνατόν να διανύσει.

Ο Fritzsche έχει ήδη πάει μια φορά στο Βερολίνο με την Annabelle.

Άλλο ένα ταξίδι στο Βερολίνο δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν. Η μεταφορά μιας αγελάδας σε όλη τη Γερμανία συνεπάγεται επίσης κόπο, δήλωσε ο ίδιος.

“Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα. Όπου κι αν πας, θα πρέπει επίσης να δεις πού μπορείς να περάσεις τη νύχτα μαζί της”, λέει ο Fritzsche.

Αλλά ο κτηνοτρόφος τονίζει ότι κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το αν η Annabelle διατηρείται με τρόπο κατάλληλο για το είδος της.

Το κτηνιατρικό γραφείο της Mittweida έχει επιθεωρήσει την εκτροφή και η Annabelle έχει περάσει το “ΚΤΕΟ αγελάδων”.

Δεν προβλέπεται σφαγή

Ο εκπαιδευτής αγελάδων είναι πολύ δεμένος με την Annabelle. Για τον ίδιο, αποκλείεται να καταλήξει κάποια μέρα ως βοδινό κρέας στο σούπερ μάρκετ.

“Αν μεγαλώσει σε φυσιολογική ηλικία, δεν θα σφαγεί. Αν σπάσει ένα πόδι ή κάτι τέτοιο, αυτό είναι κάτι άλλο”, εξηγεί ο Fritzsche.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης