Γερμανικό κρατίδιο χρηματοδοτεί πορνογραφική ιστοσελίδα

Γερμανία η χώρα του πορνό: Εθισμένοι και κερδοσκόποι

Άλλοτε χρηματοδοτείται ένας δρόμος, άλλοτε ένας παιδικός σταθμός. Αλλά το γεγονός ότι το κρατίδιο της Σαξονίας βάζει χρήματα για μια πλατφόρμα πορνό είναι περίεργο. Ο αρμόδιος υπουργός δίνει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Σαξονίας χρηματοδοτεί την πορνογραφική πύλη “porn-better” με περίπου 25.000 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από απάντηση της κρατικής κυβέρνησης σε κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού του AfD Martina Jost, την οποία μετέδωσε την Τρίτη η “Sächsische Zeitung”.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές, αυτό καθιστά την πύλη την πρώτη και μοναδική κρατικά χρηματοδοτούμενη πλατφόρμα πορνό.

Το ασυνήθιστο εγχείρημα της Λειψίας, το οποίο εξηγεί στους χρήστες του σε ένα είδος σύγκρισης ποιο διαδικτυακό πορνό είναι ηθικά ορθό, υποστηρίζεται ήδη από το κρατίδιο από τον περασμένο Οκτώβριο μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης “InnoStartBonus”.

Το “porn-better” βαθμολογεί τις κοινές πορνογραφικές πύλες ανάλογα με το αν οι ταινίες τους είναι κατασκευασμένες με ηθικά δίκαιο τρόπο και αν δεν χρησιμοποιούνται σε αυτές διακρίσεις ή σεξιστική γλώσσα.

Οι πύλες που παραβιάζουν τα πρότυπα των ιδρυτών δεν βρίσκουν θέση.

Εκεί συγκρίνονται επίσης οι αντίστοιχες τιμές και η ποικιλομορφία της προσφοράς – ένα είδος Brockhaus του πορνό.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ σε διάφορες κατηγορίες στην ιστοσελίδα, όπως “Soft & Sensual”, “Kinky & Fetish” ή ακόμη και σε μια ετεροφυλόφιλη κατηγορία.

Οι γυναίκες ιδρυτές επικρατούν στον διαγωνισμό

Στην εκπομπή “Sachsen Fernsehen”, η ιδρύτρια Esti Krüger ανέφερε ότι οι ίδιες οι ιδρύτριες της πύλης πορνό αρχικά εξεπλάγησαν από την προσφορά της κυβέρνησης του κρατιδίου της Σαξονίας να υποστηρίξει το έργο.

Η Krüger και οι δύο συνεργάτες της έπρεπε να επικρατήσουν σε διαγωνισμό κρατικής χρηματοδότησης, όπου συγκέντρωσαν 3,5 από τους 5 βαθμούς.

Όποιος περάσει το 3 θεωρείται επιλέξιμος για χρηματοδότηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Martin Dulig (SPD), δήλωσε στη “Sächsische Zeitung” ότι το έργο αξίζει να χρηματοδοτηθεί, επειδή επιδιώκει τον στόχο “να δημιουργήσει μια νέα ευαισθητοποίηση για το θέμα της πορνογραφίας πέρα από το mainstream”.

Προκειμένου να επεκτείνουν περαιτέρω το έργο, οι τρεις ιδρυτές ξεκίνησαν τώρα ένα έργο crowdfunding.

Την Τρίτη, οι γυναίκες με έδρα τη Λειψία είχαν ήδη συγκεντρώσει 4.000 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης