Γερμανία: Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλη εταιρεία προμήθειας καυσίμων

Με «περιορισμένη λειτουργία» δουλεύει μεγάλος προμηθευτής καυσίμων στη Γερμανία μετά από κυβερνοεπίθεση που έπληξε τα συστήματα ΙΤ το Σαββατοκύριακο.

Η Oiltanking Deutschland GmbH & Co. KG είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση και τη μεταφορά πετρελαίου, καυσίμων αυτοκινήτων και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων για εταιρείες όπως η Shell.

Όπως ανακοίνωσε, διαπιστώθηκε πως το Σάββατο δέχτηκε επίθεση από χάκερς.

Η εταιρεία logistics επικαλέστηκε «ανωτέρα βία» για τη μη διεκπεραίωση της πλειονότητας των προμηθευτικών δραστηριοτήτων της εντός της Γερμανίας, κάτι που την απαλλάσσει από συμφωνίες όταν συντρέχουν συνθήκες πέραν του δικού της ελέγχου.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα Handelsblatt που ανέφερε πως «όλα τα συστήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης της Oiltanking έχουν παραλύσει».

Η μητρική της εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το είδος της επίθεσης που αντιμετωπίζει, όμως ανακοίνωσε πως «εργαζόμαστε για την αποκατάσταση του ζητήματος σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, καθώς και την κατανόηση τής πλήρους έκτασης του συμβάντος».

Η Shell ανακοίνωσε πως επαναδρομολογεί τις δραστηριότητές της σε άλλους προμηθευτές για να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες.

Σύμφωνα με ειδικούς επί της κυβερνοασφάλειας, οι επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές όπως η προμήθεια τροφίμων και πετρελαίου έχουν αυξηθεί.

Όπως, πάντως, καθησυχάζουν πηγές της βιομηχανίας, δεν υπάρχει κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης της προμήθειας καυσίμων στη Γερμανία, καθώς στη χώρα δραστηριοποιούνται συνολικά 26 εταιρείες.

Ο Ρίντιγκερ Τροστ από την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας F-Secure σημειώνει πως η κυβερνοεπίθεση πιθανώς περιλαμβάνει τη χρήση κλοπής λογισμικού και ίσως συνοδεύεται από απαίτηση για καταβολή λύτρων για την αποκατάσταση του συστήματος.

«Ίσως χρειαστούν πολλές μέρες, πιθανώς ακόμη και εβδομάδες, έως ότου όλα επιστρέψουν στην κανονικότητα» ανέφερε.

Πηγή: LIFO | Με πληροφορίες από BBC/DPA

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.