Η Lidl αναδιαμορφώνει καταστήματα: Τι αλλάζει για τους πελάτες;

Newsroom

Περισσότερα χρήματα: Τα Discounter στη Γερμανία αυξάνουν τον μισθό

Στην Aldi, η ανάπτυξη βρίσκεται σήμερα σε άνοδο, στη Lidl η πίεση από τον ανταγωνισμό αυξάνεται ως εκ τούτου: ένα νέο concept πρόκειται να βοηθήσει τη Lidl να ενισχύσει και πάλι τις δραστηριότητές της και να ξεχωρίσει από την Aldi. Η κατεύθυνση είναι σαφής: επιστροφή στις ρίζες…

Όλα θα πρέπει να είναι καλύτερα: Το 2020, η Lidl ξεκίνησε μια αναδιάρθρωση των περισσότερων από 3.250 καταστημάτων της, τα οποία η εταιρεία λέει ότι λειτουργεί σε όλη τη Γερμανία.

Υλοποιήθηκαν πολυάριθμες αλλαγές, κυρίως υπέρ ενός πιο ποιοτικού και μοντέρνου σχεδιασμού (οι οποίες αλλαγές απέτυχαν).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Lebensmittel Zeitung”, η Lidl σχεδιάζει ένα νέο concept και θέλει να κάνει ένα βήμα πίσω στον χρόνο.

Πίσω στην εικόνα του discounter, πίσω σε περισσότερη αποτελεσματικότητα αντί για κομψότητα.

Το παρασκήνιο: Ο ανταγωνιστής Aldi καταγράφει σήμερα ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, σπάζοντας ακόμη και το 20% σε τμήματα της νότιας Γερμανίας.

Με το νέο της concept, η Lidl θέλει να ξεπεράσει την Aldi και βασίζεται σε έναν πιο απλό σχεδιασμό.

Για παράδειγμα, τα κομψά ράφια κρασιού θα αντικατασταθούν από απλές βιτρίνες και η Lidl θα επιλέξει επίσης μια πιο προσιτή εμφάνιση στον τομέα των ειδών υγιεινής.

Ο χρωματικός σχεδιασμός αποτελεί επίσης μέρος της νέας αντίληψης: μαύρες πινακίδες με λευκά γράμματα υποδεικνύουν πλέον τους διαδρόμους, τα μειωμένα είδη επισημαίνονται με κόκκινες και λευκές πινακίδες.

Εκτός από αυτές τις αλλαγές “πίσω στις ρίζες”, η Lidl στηρίζεται επίσης σε ένα σύγχρονο στοιχείο, δηλαδή στα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης.

Προς το παρόν, ωστόσο, αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα μεγάλων πόλεων.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Business Insider”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης