Λιγότερο νερό στο Δούναβη στη Γερμανία από ό,τι συνήθως

Ο Δούναβης στην Κάτω Βαυαρία και το Άνω Παλατινάτο μεταφέρει σήμερα λιγότερο νερό από ό,τι συνήθως αυτή την εποχή. Οι χρονιές κατά τις οποίες λιγότερο νερό ρέει στα ποτάμια γίνονται όλο και πιο συχνές – συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, είναι σίγουρος ένας ειδικός.

Ο Δούναβης στην Κάτω Βαυαρία και το Άνω Παλατινάτο έχει σήμερα χαμηλή στάθμη νερού. Αυτό συνήθως δεν είναι κάτι ανησυχητικό το καλοκαίρι, λέει ο Jörg Brandner, οικολόγος στο Γραφείο Διαχείρισης Υδάτων στο Regensburg.

Ωστόσο, οι χρονιές κατά τις οποίες στα ποτάμια κατεβαίνει η στάθμη γίνονται όλο και πιο συχνές.

Μόνο ημέρες βροχής μπορούν να αντισταθμίσουν τα επίπεδα των υδάτων

Στον Δούναβη μπορεί κανείς να δει μια συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, λέει ο Brandner. “Οι χειμερινές βροχοπτώσεις ήταν πολύ λίγες”.

Εάν λείπει και το νερό τήξης, δεν μπορεί να αντισταθμιστεί η χαμηλή στάθμη νερού που προκλήθηκε το καλοκαίρι. Οι μεμονωμένες βροχοπτώσεις δεν θα μπορούσαν να δώσουν λύση. “Αυτό που χρειάζεται είναι μια νεροποντή για αρκετές ημέρες”, λέει ο Brandner.

Περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα στον Δούναβη

Στο Straubing, η στάθμη των υδάτων είναι σήμερα δέκα εκατοστά κάτω από το μέσο όρο, λέει ο Hans Kerber της Αρχής Υδατοδρομίων και Ναυτιλίας του Δούναβη (WSA). Ωστόσο, η χαμηλή στάθμη του Δούναβη δεν προκαλεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα προς το παρόν.

Ωστόσο, εάν η στάθμη των υδάτων πέσει ακόμη περισσότερο, η εμπορευματική και η επιβατική ναυτιλία θα μπορούσαν να φτάσουν στα όριά τους, σύμφωνα με τον Kerber.

Κανένα πρόβλημα για τα εκδρομικά πλοία

Προς το παρόν, η ναυτιλιακή εταιρεία Klinger στο Ρέγκενσμπουργκ δεν φοβάται ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί η κίνηση των εκδρομικών σκαφών. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, δεν είχαν ποτέ προβλήματα με τη χαμηλή στάθμη του νερού, ακόμη και τα ζεστά καλοκαίρια.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.