Μαζικές διαδηλώσεις Fridays for Future στη Γερμανία

Όχι στην παραγωγή ρεύματος από άνθρακα, όχι σε νέους αυτοκινητοδρόμους, ναι στις επενδύσεις στα μέσα μεταφοράς ήταν τα αιτήματα του Fridays for Future στις διαδηλώσεις στη Γερμανία.

Περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι συμμετείχαν, σύμφωνα με το οικολογικό κίνημα Fridays for Future, την Παρασκευή σε διαδηλώσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις με συνθήματα όπως «Όχι στον άνθρακα» και «Όριο ταχύτητας τώρα».

Ενδεικτικά στο Μόναχο διαδήλωσαν 32.000 άνθρωποι, στο Βερολίνο περίπου 18.000 και πάνω από 12.000 στο Αμβούργο.

Στην κινητοποίηση του Μονάχου η Λουίζα Νοϊμπάουερ από το Fridays for Future έλεγε μέσω μεγαφώνου: «Δεν με νοιάζει αν θεωρείτε τις διαμαρτυρίες υπερβολικά χλιαρές ή υπερβολικά ριζοσπαστικές ή πολύ θορυβώδεις. Δεν με ενδιαφέρει αν πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα καλύτερα.

Σας ρωτώ: Τι κάνετε κατά της κλιματικής αλλαγής; Τι κάνετε αυτή τη στιγμή; Εμείς απαντάμε με την παρουσία μας σήμερα, εδώ σε αυτή την διαδήλωση».

Verdi: «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής στις μεταφορές»

Σε πολλές διαδηλώσεις στη Γερμανία συμμετείχε η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di, η οποία τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησε πλήθος προειδοποιητικών απεργιών στα τοπικά μέσα μεταφοράς με τη συμμετοχή συνολικά 60.000 εργαζομένων.

Στο Μόναχο το παρών έδωσε η εκπρόσωπος του συνδικάτου Γιούλια Ρίμερ: «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής στις μεταφορές.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες οφείλουν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Είμαι χαρούμενη που το κίνημα Fridays for Future βρίσκεται στο πλευρό μας».

Σκληρή κριτική άσκησαν οι διαδηλωτές στον κυβερνητικό συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Fridays for Future Άνικα Ρίμαν «οι Φιλελεύθεροι μπλοκάρουν κάθε μέτρο υπέρ της προστασίας του κλίματος».

Για το οικολογικό κίνημα ζητούμενο είναι να σταματήσει άμεσα η κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων, να καταργηθούν οι επιδοτήσεις, με τις οποίες εντείνεται η κλιματική αλλαγή, και να διατεθούν περισσότερα χρήματα στο δίκτυο τοπικών μέσων συγκοινωνίας και συγκεκριμένα στα ηλεκτρικά λεωφορεία και τα τραίνα.

Πηγή: Στέφανος Γεωργακόπουλος | DW

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.