Με το… δεξί ξεκίνησε η χρονιά για τις κρατήσεις στη γερμανική αγορά

Βελτιωμένες εμφανίζονται οι κρατήσεις στη γερμανική, τουριστική αγορά τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου 2022 για το φετινό καλοκαίρι, όπως προκύπτουν με βάση τα στοιχεία των tour operators και των Online Travel Agencies (ΟΤΑ).

Σύμφωνα με την ανάλυση της Travel Data + Analytics (TDA), τον Δεκέμβριο του 2021, ο όγκος πωλήσεων κατέγραψε απώλειες 45%, σε σύγκριση με τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου 2019.

Σωρευτικά, οι πωλήσεις για την τρέχουσα χειμερινή περίοδος 2021/22 και την επερχόμενη θερινή διατηρούνται στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα.

Ωστόσο, με την έλευση του νέου έτους, οι κρατήσεις για ταξίδια διακοπών επιταχύνθηκαν, ξεπερνώντας τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, του παραδοσιακά πιο ισχυρού μήνα για κρατήσεις διακοπών, εκείνες του Δεκεμβρίου στο σύνολό του.

Εντούτοις, οι πωλήσεις τις πρώτες τρεις εβδομάδες του 2022 ήταν χαμηλότερες κατά ένα τρίτο, σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου 2020, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό των μέχρι τώρα κρατήσεων είναι ότι αφορούν κυρίως καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες τον Δεκέμβριο του 2021 αντιστοιχούσαν στο 52% του συνόλου των κρατήσεων και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 ανήλθαν, ήδη, στο 64% των κρατήσεων.

Αθροιστικά, οι μέχρι τώρα κρατήσεις για διακοπές το φετινό καλοκαίρι σε ταξιδιωτικά γραφεία, tour operators και OTA αντιπροσωπεύουν μόνο το ήμισυ των πωλήσεων πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το 2019.

Τα ποσοστά των μέχρι τώρα κρατήσεων δείχνουν θα ξεπεραστούν οι επιδόσεις του 2021, καθώς στις αρχές του περασμένου έτους δεν υπήρχαν καθόλου κρατήσεις εξαιτίας του lockdown.

Όσον αφορά τη χειμερινή περίοδο 2021/22, σύμφωνα με την TDA, παρουσιάζει έλλειμμα 46%, σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο 2018/19, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.