Μείωση καταγράφεται στα ενοίκια καταστημάτων στη Βαυαρία

Λόγω της πανδημίας, της αυξανόμενης σημασίας του ηλεκτρονικού εμπορίου και της οικονομικής αβεβαιότητας, τα ενοίκια καταστημάτων στη Βαυαρία γίνονται φθηνότερα.

Μέσα σε ένα εξάμηνο, από την άνοιξη και μετά σημειώθηκαν σημαντικές μειώσεις, όπως ανακοίνωσε στο Μόναχο η ένωση κτηματομεσιτών IVD Süd.

Ανάλογα με την τοποθεσία και τα τετραγωνικά ενός καταστήματος, τα ενοίκια των καταστημάτων μειώθηκαν κατά 2,8% έως 5%.

Τα ενοίκια γραφείων δεν μειώθηκαν, αλλά ούτε και αυξήθηκαν. Ο ερευνητής αγοράς της IVD Stephan Kippes δεν βλέπει την κατάσταση ως δραματική για τους ιδιοκτήτες: “Θα μπορούσε να ήταν ακόμη χειρότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IVD, πολλοί ιδιοκτήτες είχαν ήδη μειώσει σημαντικά τα ενοίκιά τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του κέντρου του Μονάχου και της υπόλοιπης Βαυαρίας, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τη διαφορά στα ενοίκια των κατοικιών σύμφωνα με την IVD Süd.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.