Ημέρα προειδοποίησης: Πότε η Γερμανία θέτει δοκιμαστικό συναγερμό

Ημέρα προειδοποίησης: Πότε η Γερμανία θέτει δοκιμαστικό συναγερμό

Είναι απλώς μια δοκιμή: Με έναν δοκιμαστικό συναγερμό σε παγγερμανικό επίπεδο, οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις θέλουν να βοηθήσουν να διαπιστωθεί πού υπάρχουν ακόμη κενά στο γερμανικό δίκτυο προειδοποίησης.

  • Ημέρα προειδοποίησης στις 14 Σεπτεμβρίου από τις 11 π.μ.
  • Πότε θα ανακοινωθεί το επίπεδο προειδοποίησης
  • Χρήση για μετάδοση σε κινητά τηλέφωνα

Όταν ο θόρυβος ακούγεται σε ορισμένα μέρη της Γερμανίας το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, δεν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη ή καταστροφή.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe, BBK) θα ενεργοποιήσει στις 11 π.μ. σε παγγερμανικό επίπεδο δοκιμαστικό συναγερμό του υψηλότερου επιπέδου προειδοποίησης 1.

Καθώς πρόκειται μόνο για δοκιμή, οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτή την προειδοποίηση δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Στις 11.45 π.μ. δίνεται το σήμα της συναγερμού.

Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης εκδίδεται την ημέρα προειδοποίησης

Με το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης, ο πληθυσμός σε μια συγκεκριμένη περιοχή ειδοποιείται μόνο εάν υπάρχει οξύς κίνδυνος, για παράδειγμα από διαρροή ιδιαίτερα τοξικών αερίων μετά από ατύχημα σε βιομηχανική μονάδα ή από κύμα καταιγίδας.

Το επίπεδο προειδοποίησης 2 σημαίνει ότι υπάρχει απειλή σοβαρού κινδύνου, για παράδειγμα από σπασμένα κλαδιά ή ιπτάμενα κεραμίδια στέγης κατά τη διάρκεια μιας πολύ ισχυρής καταιγίδας.

Το επίπεδο προειδοποίησης 3 υποδηλώνει ένα συμβάν που μπορεί να επηρεάσει την κανονική πορεία της ημέρας, όπως για παράδειγμα ο κίνδυνος από παγωμένους δρόμους.

Δοκιμαστική ειδοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου, ραδιοφώνου, σειρήνων

Οι προειδοποιήσεις εκδίδονται σε διάφορα κανάλια: Το προειδοποιητικό μήνυμα μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μέσω εφαρμογών προειδοποίησης όπως το Nina ή το Katwarn. Εμφανίζεται στους πίνακες πληροφοριών της πόλης.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν σειρήνες, φορτηγά με μεγάφωνα, τα πληροφοριακά συστήματα της Deutsche Bahn και επίσης η μέθοδος μετάδοσης μέσω κινητού τηλεφώνου, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά την τελευταία ημέρα προειδοποίησης τον Δεκέμβριο του 2022.

Εδώ, μια ειδοποίηση αποστέλλεται σε κάθε κινητό τηλέφωνο που είναι ενεργοποιημένο εκείνη τη στιγμή, έχει σήμα και τρέχει το τρέχον λογισμικό.

Σημαντική σημείωση: Για να λάβουν την προειδοποίηση, οι κάτοχοι iPhone πρέπει να ενεργοποιήσουν τις “Προειδοποιήσεις δοκιμής” στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις, στο κάτω μέρος της σελίδας.

Για το Android, οι αντίστοιχες ρυθμίσεις βρίσκονται στην ενότητα “Ασφάλεια και έκτακτες καταστάσεις” > Προειδοποιήσεις καταστροφής.

Τελευταία ημέρα προειδοποίησης στις 8 Δεκεμβρίου 2022 εν μέρει επιτυχής

Σύμφωνα με την BBK, η ημέρα προειδοποίησης είναι ένα τεστ αντοχής για τα συστήματα.

Κατά την πιο πρόσφατη ημέρα προειδοποίησης στις 8 Δεκεμβρίου 2022, εννέα στους δέκα ανθρώπους στη Γερμανία είχαν λάβει προειδοποίηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης