Μέρκελ – Οι πρώτες δηλώσεις: Κλείνουν σχολεία – Περιορισμός μετακινήσεων

Στόχος μας να μείνουμε κάτω από τον δείκτη των 50 ανά 100.000 κατοίκους Εμπειρογνώμονες μας μίλησαν για το βάρος και την υπερφόρτωση του υγειονομικού συστήματος. Κάποια νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους Τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου τις παρατείνουμε μέχρι 31 Ιανουαρίου, κάποιες θα τις συσφίξουμε. Οι πρώτες δηλώσεις Μέρκελ για τα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ-ΝΕΟ: Γερμανία – Με μια ματιά: Επέκταση και αυστηροποίηση του lockdown

Τα μέτρα

• Μειώνονται οι επαφές: Όλοι οι πολίτες καλούνται να μειώσουν στο απόλυτο μίνιμουμ τις επαφές τους. Μόνο ένα επιπλέον άτομο επιτρέπεται εκτός νοικοκυριό. Επιστροφή λοιπόν στους κανονισμούς του περασμένου Μαρτίου, όσο σκληρό κι αν είναι το μέτρο.

• Κλείνουν οι καντίνες, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση επί τόπου. Παρακαλούμε τους εργοδότες να διευκολύνουν το Home Office όπου γίνεται.

• Hotspot (200 κρούσματα και άνω ανά 100.000 κατοίκους): Περιορίζεται η έξοδος των πολιτών σε ακτίνα 15 χλμ., εφόσον δεν υφίσταται σημαντικός λόγος να βγουν από το σπίτι, πχ εκδρομές, εξορμήσεις σε χιονοδρομικά κλπ.

• Όσον αφορά γηροκομεία και οίκους φροντίδας θα εφαρμόσουμε στρατηγική για διεκπεραίωση συχνών τεστ, τα έξοδα θα καλύπτονται από την κυβέρνηση.

• Σχετικά με την μετάλλαξη του ιού: Επεκτείνεται και στη Γερμανία. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, αυτοί μπορούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στη ζωή μας χωρίς περιορισμούς. Και η κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφωνούν στην από κοινού παραγγελία του εμβολίου από την ΕΕ. Θέλουμε να δρούμε ως Γερμανία από κοινού και να μην αποστασιοπιούμαστε από άλλα κράτη-μέλη. Θα έρθουν και άλλες δόσεις/παρτίδες εμβολίων, όμως δεν ξέρουμε ακόμα πότε, θα φανεί εντός των ημερών.

• Το πρώτο τρίμηνο θα εμβολιαστούν οι ομάδες κινδύνου κατά κρίση. Η ΕΕ παρήγγειλε περισσότερα εμβόλια από όσο χρειαζόταν, ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι το χρειάζονται.

• Σχολεία: Μέχρι 31 Ιανουαρίου παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία. Ξέρουμε ότι είναι σκληρό, αλλά απαραίτητο. Οι γονείς έχουν κανονικά από 10 ημέρες αδείας πχ σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού τους, τις επιπλέον ημέρες που θα μείνουν στο σπίτι λόγω του κανονισμού θα τις λάβουν από τον εργοδότη τους, αρά αυτές διπλασιάζονται.

• Θα επιβάλλουμε διπλή υποχρέωση τεστ. Μετά από την άφιξη, θα πρέπει να κάνει κανείς τεστ, συν ένα επιπλέον 5 ημέρες μετά την άφιξή τους, λόγω των ταξιδιωτών ιδιαίτερα από περιοχές κινδύνου. Θα συναντηθούμε πάλι στις 24 Ιανουαρίου για νεότερα και να δούμε τι επέφεραν αυτά τα νέα μέτρα και μετά θα αποφασίσουμε εκ νέου για όλα τα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ: LIVE η Συνέντευξη τύπου των πολιτικών εκπροσώπων

Μετά τις πρώτες δηλώσεις Μέρκελ για τα νέα μέτρα δείτε τι αποφασίστηκε συνοπτικά ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.