Μετά από 123 χρόνια: Γερμανική εταιρεία καταθέτει πτώχευση

Μετά από 123 χρόνια: Γερμανική εταιρεία καταθέτει πτώχευση

Μετά από περισσότερα από 123 χρόνια: Γερμανική παραδοσιακή εταιρεία που έφερε την επανάσταση καταθέτει αίτηση πτώχευσης…

Η εταιρεία “Weck” έφερε κάποτε την επανάσταση στην αποθήκευση τροφίμων και μπήκε ακόμη και στο λεξικό Duden με τα βάζα συντήρησης με τον όρο “Einwecken”.

Τώρα μια εποχή φτάνει στο τέλος της: ο κατασκευαστής των γνωστών βάζων κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Ο κατασκευαστής των γνωστών βάζων Weck κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της J. Weck GmbH u. Co. KG την Τρίτη.

Η ίδια δεν έδωσε αρχικά περισσότερες λεπτομέρειες -όπως οι λόγοι της πτώχευσης-. Η εταιρεία εδρεύει στην πόλη Wehr στο νότιο τμήμα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Επιπλέον, η θυγατρική εταιρεία Weck Glaswerk GmbH διαθέτει μονάδα παραγωγής στη Βόννη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει κατατεθεί διαδικασία αφερεγγυότητας και για αυτή την εταιρεία. Προηγουμένως, η “Wirtschaftswoche” είχε αναφερθεί σχετικά.

Ο δικηγόρος Thilo Braun διορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας από το περιφερειακό δικαστήριο της Καρλσρούης.

Οι Johann Carl Weck και Georg van Eyck είχαν αγοράσει την πατέντα για τη συντήρηση τροφίμων το 1895.

Η εταιρεία ήταν τόσο επιτυχημένη που ο όρος “Einwecken” μπήκε ακόμη και στο λεξικό Duden.

Μέρος του ομίλου εταιρειών ήταν ένα εργοστάσιο γυαλιού στην Bonn-Duisdorf, το οποίο προφανώς είχε ζημιές.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό, 3,7 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν στο υαλουργείο το 2021 μέσω σύμβασης μεταφοράς κερδών και ζημιών.

Η παραδοσιακή εταιρεία υπάρχει για περισσότερα από 123 χρόνια. Ωστόσο, η Weck δεν παράγει μόνο τα γνωστά βάζα συντήρησης.

Ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι η παραγωγή βάζων για το εμπόριο και τη γαστρονομία.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης