Μόναχο: Οδηγός λεωφορείου κοιτούσε το κινητό και τράκαρε

Αφηρημένος από το κινητό του τηλέφωνο, ο οδηγός του Flixbus φέρεται να προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα στη σήραγγα Brudermühltunnel. 150 λίτρα ντίζελ χύθηκαν, ο δρόμος έκλεισε εντελώς μετά το ατύχημα.

Ένα ατύχημα με λεωφορείο προκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής το πλήρες κλείσιμο της σήραγγας Brudermühl και τεράστιες κυκλοφοριακές διαταραχές.

Εξαιτίας της οδήγησης μέσω κινητού τηλεφώνου;

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Flixbus κινούνταν με κατεύθυνση προς τη σήραγγα Heckenstaller, όταν ο 52χρονος οδηγός του λεωφορείου βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα.

Στο λεωφορείο επέβαιναν εκείνη τη στιγμή περισσότεροι από 30 επιβάτες.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης με το διαχωριστικό της λωρίδας κυκλοφορίας, μια 33χρονη επιβάτης είχε υποστεί ελαφρά τραύματα.

Κανένας άλλος επιβάτης δεν τραυματίστηκε. Αυτό ανέφερε η αστυνομία του Μονάχου την Κυριακή.

Σύμφωνα με μάρτυρα, ο οδηγός του λεωφορείου κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο και δεν πρόσεχε τη διακλάδωση του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο Plinganserstrasse.

150 λίτρα ντίζελ χύθηκαν στο δρόμο

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ρήξη στη δεξαμενή καυσίμων του λεωφορείου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου, περίπου 150 λίτρα ντίζελ χύθηκαν στο δρόμος.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν πυροπροστασία και σφράγισαν τον αγωγό νερού στην πλευρά του δρόμου, ώστε να μην εκρέει πλέον ανεμπόδιστα ντίζελ στο αποχετευτικό σύστημα.

Οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορείο της MVG προς τον ZOB (Κεντρικός Σταθμός Λεωφορείων Μονάχου).

Το υπεραστικό λεωφορείο υπέστη σημαντικές ζημιές, όπως και η προστατευτική μπάρα και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνολικές ζημιές ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η σήραγγα Brudermühl χρειάστηκε να κλείσει για αρκετές ώρες λόγω της χρονοβόρας αποκατάστασης του υπεραστικού λεωφορείου.

Η τροχαία του Μονάχου έχει αναλάβει τις περαιτέρω έρευνες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.