Νέο έμβλημα Porsche: Η Στουτγάρδη και πάλι στο προσκήνιο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία: Αυτά είναι τα ποσά που παίρνουν οι εργαζόμενοι της Porsche

Οι κάτοικοι της Στουτγάρδης θα χαρούν όταν το ακούσουν: Η κατασκευάστρια εταιρεία σπορ αυτοκινήτων Porsche παρουσίασε το νέο της λογότυπο – και η πρωτεύουσα του κρατιδίου παίζει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche της Στουτγάρδης παρουσίασε την Πέμπτη το νέο της λογότυπο.

Μετά από μια τριετή διαδικασία σχεδιασμού, θα κοσμεί τα σπορ αυτοκίνητα από τα τέλη του 2023, όπως ανακοίνωσε η Porsche.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ότι η λέξη “Στουτγάρδη” θα αναγράφεται και πάλι εντός του λογοτύπου.

Αυτό σημαίνει ότι η γενέτειρα της Porsche θα παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως έκανε και στα προηγούμενα λογότυπα.

“Η επέτειος των “75 χρόνων σπορ αυτοκινήτων Porsche” ήταν η αφορμή για να αναθεωρήσουμε το σήμα κατατεθέν”, αναφέρει ο Michael Mauer, επικεφαλής του τμήματος Style Porsche.

Το νέο έμβλημα είναι “καθαρότερο και πιο μοντέρνο σχεδιαστικά” και έτσι αποδίδει τον χαρακτήρα της Porsche.

“Επανερμηνεύσαμε ιστορικά στοιχεία και τα συνδυάσαμε με καινοτόμα στοιχεία σχεδιασμού”, συνεχίζει ο Mauer.

Λογότυπο Porsche: αλάνθαστο σύμβολο…

“Το έμβλημα της Porsche είναι το κεντρικό στοιχείο της ταυτότητας της μάρκας μας”, λέει ο Robert Ader, Chief Marketing Officer της Porsche AG.

“Ως εκ τούτου, εκμεταλλευτήκαμε το εκσυγχρονισμένο έμβλημα και ως ευκαιρία για την αναθεώρηση του σχεδιασμού της μάρκας μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε το έμβλημα με ακόμη πιο στοχευμένο τρόπο για να τονίσουμε τα συναισθηματικά highlights”.

Ταυτόχρονα, όμως, τα γράμματα της Porsche θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η Porsche χρησιμοποιεί το έμβλημα από το 1952. Το 1954, το 1963, το 1973 και το 1994 και το 2008 το σήμα κατατεθέν αναθεωρήθηκε.

Για παλιούς και νέους, όλα τα ιστορικά λογότυπα θα είναι και πάλι διαθέσιμα παγκοσμίως μέσω της Porsche Classic ως μέρος της γκάμας των αυθεντικών ανταλλακτικών, ενημερώνει η Porsche.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης