Μετά από 125 χρόνια γερμανική εταιρεία καταθέτει πτώχευση

14.000 κόσμος: Ντόμινο πτωχεύσεων στο κρατίδιο της Βαυαρίας!

Το νηματουργείο Neuhof, με το πλίνθινο κτίριο, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό χαρακτηριστικό στοιχείο του αστικού τοπίου της Hof. Τώρα η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Η δικηγορική εταιρεία Neef I Schwarz ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι η Spinnerei Neuhof υπέβαλε αίτηση για διαδικασία αφερεγγυότητας υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης στις 22 Μαΐου.

Ο δικηγόρος Gunter Neef διορίστηκε προσωρινός διαχειριστής από το περιφερειακό δικαστήριο Hof.

125 χρόνια, και τώρα;

Το κλωστήριο Neuhof έχει γίνει γνωστό με συνθετικά νήματα και στριφτά νήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από την αυτοκινητοβιομηχανία έως τη βιομηχανία ένδυσης.

Αυτή η παράδοση δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ- σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο, ο στόχος είναι “μια οικονομική αναδιάρθρωση”, την οποία η Spinnerei Neuhof επιθυμεί να επιτύχει μέσω “των δυνατοτήτων μιας διαδικασίας εξυγίανσης υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης”.

Οι οικονομικές δυσκολίες δεν είναι καινούργιες

Τα μεγέθη της Neuhof δεν φαίνονται τόσο ρόδινα εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η εταιρεία βρίσκεται “σε διαδικασία αναδιάρθρωσης” από το 2016.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η αγορά της Färberei Oberfranken. Οι ασύμφορες συμβάσεις με πελάτες, για παράδειγμα από την Ιταλία, έχουν επίσης το μερίδιό τους στις οικονομικές δυσκολίες.

Μέσω σημαντικών μέτρων αναδιάρθρωσης, “η οικονομική κατάσταση […] θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί προς το παρόν”.

Στη συνέχεια όμως ήρθε η πανδημία Corona και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό προκάλεσε αύξηση του ενεργειακού κόστους και ανταγωνιστικές πιέσεις, τις οποίες η προβληματική εταιρεία δεν μπορούσε να αντισταθμίσει.

Τελικά, η “κατάρρευση του τμήματος της αγοράς “οικιακά υφάσματα” λόγω της απώλειας του κύριου πελάτη” ανάγκασε τη Spinnerei Neuhof να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

150 εργαζόμενοι επλήγησαν

Προς το παρόν, τίποτα δεν θα αλλάξει για τους πελάτες. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν όπως πριν.

Οι 150 εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τους επόμενους τρεις μήνες μέσω των παροχών αφερεγγυότητας.

Η αυτοδιαχείριση δίνει στη Spinnerei Neuhof τη δυνατότητα να συνεχίσει να λαμβάνει “όλες τις επιχειρησιακές αποφάσεις με δική της ευθύνη” υπό την εποπτεία του διαχειριστή.

Η εταιρεία εργάζεται για τη “βιώσιμη αναδιάρθρωση και συνεπώς την επανατοποθέτησή της για το μέλλον και την ανταγωνιστικότητα”.

Ο διαχειριστής Neef εκφράζει την αισιοδοξία του στο δελτίο τύπου. Οι συνθήκες που διαπιστώθηκαν “μας κάνουν να αναμένουμε ότι ο διαδικαστικός στόχος μιας βιώσιμης αναδιοργάνωσης και συνεπώς η διατήρηση της εταιρείας μπορεί να επιτευχθεί”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης