Νέο όνομα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της VfB στη Στουτγάρδη

Επεισόδια μετά από αγώνα της Bundesliga στη Στουτγάρδη

Το τέλος της Mercedes-Benz Arena: η VfB Stuttgart θα παίζει στο MHPArena από τη σεζόν 2023/24. Αυτές είναι οι προηγούμενες ονομασίες του πρώην γηπέδου Neckar.

Η Mercedes-Benz Arena της Στουτγάρδης έχει βιώσει πολλές αξέχαστες στιγμές

Την παραμονή της τελευταίας στιγμής της σεζόν 2021/22 με το γκολ του Wataru Endo ή τους αγώνες του Champions League με την Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα.

Στο μέλλον, ένα νέο όνομα θα αναγράφεται πάνω από το καταπράσινο του πρώην “Neckar Stadium” – το οποίο στην καθομιλουμένη εξακολουθεί συχνά να αποκαλείται έτσι.

Από τη νέα σεζόν, ωστόσο, το γήπεδο στο Neckarpark του Bad Cannstatt θα φέρει την επίσημη ονομασία MHPArena.

Αυτό ανακοίνωσε η VfB Stuttgart σε συνέντευξη Τύπου και στο συνοδευτικό δελτίο Τύπου.

Η συμφωνία με τη Mercedes-Benz για τη λήξη της σύμβασης για τα δικαιώματα ονομασίας τερματίστηκε στις 30 Ιουνίου 2023, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της VfB Alexander Wehrle στη συνέντευξη Τύπου.

Ο νέος εταίρος είναι η θυγατρική της Porsche MHP από το Λούντβιγκσμπουργκ.

“Αυτή η συμφωνία κατέστη δυνατή χάρη στη γενναιόδωρη παραχώρηση της Mercedes-Benz.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Mercedes-Benz, την Porsche και την MHP για τις εμπιστευτικές συζητήσεις και τη μεγάλη εμπιστοσύνη στη VfB”, συνέχισε ο Alexander Wehrle.

Μια περιπετειώδης ιστορία της μελλοντικής MHPArena Stuttgart

Η Mercedes-Benz Arena – ή σύντομα η MHPArena – στη Στουτγάρδη έχει πάρει διάφορα ονόματα στη διάρκεια της ιστορίας της, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της Γερμανίας και του ποδοσφαίρου.

Από την άδοξη προέλευσή του ως Adolf Hitler Kampfbahn μέχρι τον σημερινό σύγχρονο αθλητικό χώρο ως “reines Fußballstadion”, το στάδιο έχει υποστεί διάφορα “βαφτίσια”.

Οι απαρχές του γηπέδου χρονολογούνται από το 1933, όταν το στάδιο κατασκευάστηκε με την ονομασία “Adolf-Hitler-Kampfbahn”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χρησίμευσε ως σύμβολο του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος και αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής προπαγανδιστικών εκδηλώσεων.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το στάδιο μετονομάστηκε αρχικά σε “Century Stadium” υπό τους Αμερικανούς κατακτητές και τελικά σε “Neckar Stadium” το 1949.

Τελικά, απέκτησε και νέο σκοπό ως χώρος διεξαγωγής αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Έγινε το γήπεδο της VfB Στουτγάρδης και εν τω μεταξύ προσέφερε χώρο για έως και 80.000 θεατές.

Το στάδιο Neckar γίνεται το στάδιο Gottlieb Daimler

Το 1993, το όνομα άλλαξε σε “Στάδιο Gottlieb-Daimler”. Η απόφαση αυτή απέτισε φόρο τιμής στον πρωτοπόρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Gottlieb Daimler, ο οποίος είχε την έδρα του στη Στουτγάρδη και θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης κινητικότητας.

Τέλος, το 2008, το στάδιο έλαβε το σημερινό του όνομα: Mercedes-Benz Arena. Αυτή η μετονομασία αντανακλούσε τη συνεργασία μεταξύ της VfB Στουτγάρδης και της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz.

Η αρένα εκσυγχρονίστηκε, μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου χωρίς στίβο και έκτοτε προσφέρει χώρο για περισσότερους από 60.000 επισκέπτες.

Με την πάροδο των ετών, η Mercedes-Benz Arena έγινε σημαντικός χώρος διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, συναυλιών και άλλων μεγάλων εκδηλώσεων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται αγώνες της Bundesliga και του Champions League, καθώς και εμφανίσεις παγκόσμιων αστέρων όπως οι Rolling Stones, οι Pink Floyd, ο Robbie Williams και η Helene Fischer.

Δεν αποτελεί μόνο σύμβολο της ιστορίας του ποδοσφαίρου στη Γερμανία, αλλά και αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη Στουτγάρδη.

Τώρα θα ολοκληρωθεί η νέα ονομασία: MHPArena Stuttgart.

Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για το μεγαλύτερο γήπεδο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ένα επιτυχημένο, όπως ελπίζουν οι υπεύθυνοι της VfB και οι οπαδοί των Σουαβών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης