Ντόμινο: Άλλη μια αλυσίδα μόδας καταθέτει αίτηση πτώχευσης

Ακόμη ένα σοκ στο λιανικό εμπόριο: Άλλη μια αλυσίδα μόδας καταθέτει αίτηση πτώχευσης στη Γερμανία – όλα τα καταστήματα πρέπει να κλείσουν..

Στα τέλη του 2022, η αλυσίδα λιανικής πώλησης μόδας Zapata αναγκάστηκε να καταθέσει εκ νέου αίτηση πτώχευσης. Τώρα έγινε γνωστό: Όλα τα υποκαταστήματα καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα θα κλείσουν.

Η Zapata ήταν γνωστή κυρίως στη νότια Γερμανία και προσέφερε ρούχα διαφόρων εμπορικών σημάτων στον τομέα της “αστικής ένδυσης”.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας διατηρούσε τελευταία καταστήματα στο Passau, το Augsburg, το Neu-Ulm και το Würzburg. Αυτά θα πρέπει τώρα να κλείσουν, όπως και το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο διαχειριστής αφερεγγυότητας Matthias Reinel δήλωσε στο εμπορικό περιοδικό “Textilwirtschaft” ότι “παρά τις εντατικές προσπάθειες, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης.

Ο λόγος που αναφέρεται για το σκληρό κλείσιμο είναι η τρέχουσα δύσκολη κατάσταση στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Επιπλέον, η Zapata είχε χάσει την ελκυστικότητά της.

Μέχρι τώρα, στα υποκαταστήματα εξακολουθούσαν να απασχολούνται 30 άτομα. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1985, πτώχευσε για πρώτη φορά το 2016.

Εκείνη την εποχή, οι συνολικά 15 τοποθεσίες στη Βαυαρία είχαν ήδη μειωθεί σε εννέα υποκαταστήματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας ήταν μόλις 5 έως 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στο Würzburg, η Zapata θεωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σημαντική μάρκα μόδας και ήταν γνωστή πολύ πέρα από τα όρια της πόλης.

Η μάρκα διατηρούσε ένα κατάστημα “outlet” στην Gattingerstraße. Αυτό λέγεται ότι επηρεάζεται επίσης από το σημερινό κλείσιμο.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης