Ντράγκι και Σολτς διαφωνούν για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας

Σε συμφωνία πως… διαφωνούν για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας προχώρησαν κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων οι Όλαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο νέος Γερμανός καγκελάριος συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στη Ρώμη.

Στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισαν ότι οι δύο χώρες τους έχουν θέσει ως στόχο ένα «ενιαίο σχέδιο δράσης».

Ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό θα αφορά τους τομείς της οικονομίας, της οικολογικής μετάβασης και των διεθνών θεμάτων.

«Δεν αποφασίσαμε ακόμη αν θα λάβει την μορφή συμφώνου, πρωτοκόλλου συνεργασίας ή κάποια άλλη, είμαστε στην αρχή της όλης αυτής πορείας», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να μιλάμε με μία και μόνο φωνή», είπε από τη μεριά του ο κ. Σολτς.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Η εποχή μετά την πανδημία δεσμεύει τις ευρωπαϊκές χώρες να χρηματοδοτήσουν σχέδια και δράσεις χωρίς προηγούμενο. Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούν να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο με νέους δημοσιονομικούς κανόνες.

Μπορεί να είμαι υπερβολικά αισιόδοξος, αλλά πιστεύω ότι θα βρεθεί συμφωνία, είναι απλούστερο από ό,τι σε άλλους τομείς».

Στο θέμα αυτό, οι θέσεις των δύο χωρών δεν ταυτίζονται.

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «η Ευρώπη, πλέον, εγγυάται σε όλους την δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματά τους» και πως «οι κανόνες έχουν την ευελιξία τους, βάσει της οποίας μπορούμε να κινηθούμε και στο μέλλον».

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι στη Γερμανία, μπορεί να αποφασιστούν περαιτέρω περιορισμοί και απαγορεύσεις.

Ο δε Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον θα συζητηθούν με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν, στις 23 Δεκεμβρίου, και θα αποφασιστεί αν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων.

Ο Γερμανός καγκελάριος, τέλος, εξέφρασε θαυμασμό για την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τη χώρα του.

Πηγή: iefimerida

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.