Τροπικές νύχτες – Καταιγίδες και σκόνη της Σαχάρας στη Γερμανία

Σκόνη της Σαχάρας: Πότε και γιατί έρχεται η άμμος της ερήμου στη Γερμανία;

Μια “εκρηκτική έως επικίνδυνη εξέλιξη”, ακόμη και ένα “δυσάρεστο μείγμα” με ανεμοστρόβιλους, ισχυρές βροχές, χαλάζι και καταιγίδες προβλέπεται για τη νέα εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, ο καιρός στη Γερμανία αλλάζει εντελώς…

Οι ξηρές, ζεστές ημέρες και οι σχετικά δροσερές νύχτες χάρισαν στη στη Γερμανία (κυρίως στον Νότο) τον ιδανικό καιρό του Ιουνίου για πολλούς ανθρώπους. Τώρα, όμως, η καιρική κατάσταση αλλάζει και ο καιρός θα γίνει πιο ακραίος από πολλές απόψεις τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη διαφορά είναι ότι οι νύχτες θα είναι πολύ πιο ζεστές. Μετά τις δροσερές νύχτες, υπάρχει τώρα η απειλή των λεγόμενων τροπικών νυχτών, με θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς.

Ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλάζει επίσης: η ξηρή ζέστη εξελίσσεται σε αποπνικτική ζέστη. Λόγω της μεσογειακής υγρασίας, υπάρχει μια πραγματική ατμόσφαιρα θερμοκηπίου στη Γερμανία. Σύμφωνα με το wetter.de, θα κάνει ιδιαίτερα ζέστη στα Νότια της Γερμανίας με μέγιστες θερμοκρασίες έως και 33 βαθμούς.

Παρά τις σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών ή καλοκαιρινής ξηρασίας, ο οποίος αυξάνεται εδώ και εβδομάδες, θα πρέπει να αποτραπεί προς το Σαββατοκύριακο. Επειδή: Υποτίθεται ότι θα βρέξει. Αν και δεν αναμένονται εκτεταμένες ή σημαντικές βροχοπτώσεις, είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ιδίως από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά.

Μέχρι στιγμής, είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες. Ωστόσο, σύμφωνα με το wetter.de, οι βροχές και οι καταιγίδες θα τείνουν να γίνουν πιο συχνές και πιο έντονες από τα νοτιοδυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το ενδεχόμενο για κακοκαιρία θα αυξηθεί.

Η UnwetterZentrale προειδοποιεί για καταιγίδες για τη Νότια Γερμανία, πιο συγκεκριμένα για την περιοχή γύρω από το Lichtenfels, το Kronach και το Hof, καθώς και για τη νότια λωρίδα της Βαυαρίας.

Εκτός από τις νεροποντές, το μεγαλύτερο χαλάζι και τα μπουρίνια, είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι. Οι τελευταίοι οφείλονται σε υπερκυψέλες, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί ιδίως για την Τρίτη. Σύμφωνα με το daswetter.com, πρόκειται για “ιδιαίτερα ανεπτυγμένα και έντονα περιστρεφόμενα κύτταρα καταιγίδων που θεωρούνται ένας από τους πιο επικίνδυνους και δραματικούς τύπους καταιγίδων”.

Σύμφωνα με την πύλη, χαρακτηριστικό γνώρισμα των υπερκυττάρων είναι μια περιστρεφόμενη βάση ανοδικού ρεύματος που ονομάζεται σύννεφο τοίχου, το οποίο είναι ένας σκουρόχρωμος σχηματισμός σύννεφων κάτω από τα καταιγιδοφόρα σύννεφα. Αποτελεί ένδειξη του κινδύνου εμφάνισης ανεμοστρόβιλου.

Ενόψει αυτού του πλήθους πιθανών καταιγίδων, ο ιστότοπος wetter.de κάνει λόγο για “εκρηκτική έως επικίνδυνη εξέλιξη”. Ο καιρός δεν πρόκειται να ηρεμήσει μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Το νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα φέρνει στη Γερμανία όχι μόνο υγρή ζέστη, καταθλιπτική βροχή και τον κίνδυνο καταιγίδων, αλλά και σκόνη Σαχάρας: Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, το πέπλο της ερήμου κρέμεται πάνω από τη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης