Γερμανία: Τραγωδία κατά τη διάρκεια πυροσβεστικής επιχείρησης

Φωτιά σε αίθουσα συναυλιών του Ντόρτμουντ: 1 νεκρός

Μια θλιβερή κατάσταση στο Sankt Augustin κοντά στη Βόννη: δύο πυροσβέστες που αρχικά θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά από μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πυρόσβεσης είναι νεκροί. Άλλοι έντεκα πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής.

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεγάλης κλίμακας σε φλεγόμενο κατάστημα μοτοσικλετών στο Sankt Augustin κοντά στη Βόννη. Το επιβεβαίωσε η γερμανική ένωση πυροσβεστικών δυνάμεων στο Twitter. “Είμαστε σοκαρισμένοι”, δήλωσε ο πρόεδρος της DFV Karl-Heinz Banse.

Οι πυροσβέστες είχαν αρχικά δηλωθεί ως αγνοούμενοι. Ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα από την εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία, δήλωσε ο δήμαρχος Max Leitterstorf στους δημοσιογράφους στο Sankt Augustin την Κυριακή.

Οι συγγενείς των δύο “έμπειρων πυροσβεστών” είχαν ενημερωθεί, είπε. “Είναι ίσως η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία της εθελοντικής πυροσβεστικής σήμερα”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Μετά το περιστατικό, ολόκληρο το εθελοντικό πυροσβεστικό σώμα του Sankt Augustin τέθηκε εκτός υπηρεσίας, δήλωσε ο Leitterstorf. Πυροσβέστες από άλλους δήμους είχαν αναλάβει το έργο της πυρόσβεσης.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Hendrik Wüst (CDU) εξέφρασε τη συμπαράστασή του μέσω Twitter. “Σε βαθύ πένθος, θυμόμαστε τους γενναίους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μια επιχείρηση στο Sankt Augustin”. Η ανιδιοτελής δέσμευσή τους αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό, έγραψε ακόμη. Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πενθούντων.

Αρκετοί πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά στο κατάστημα μοτοσικλετών και στο παρακείμενο εργαστήριο. Τουλάχιστον έντεκα πυροσβέστες τραυματίστηκαν, πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι τραυματισμοί σχετίζονται και με την έντονη ζέστη της Κυριακής. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονταν ακόμη και το απόγευμα. Η αιτία της πυρκαγιάς ήταν αρχικά ασαφής.

Κατά διαστήματα, μια στήλη μαύρου καπνού ύψους 50 μέτρων φαινόταν πάνω από το κατάστημα. Ο δρόμος είχε γεμίσει με καπνό και η περιοχή γύρω από τον τόπο της πυρκαγιάς είχε αποκλειστεί. Στο σημείο βρίσκονταν επίσης σύμβουλοι έκτακτης ανάγκης.

Η πυροσβεστική είχε ειδοποιηθεί γύρω στις 11.18 π.μ. Ο τόπος της πυρκαγιάς βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο με κατοικίες και καταστήματα. Ζητήθηκε από τους κατοίκους να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Μεταξύ άλλων, στάλθηκε μήνυμα μέσω της εφαρμογής προειδοποίησης “Nina”.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης