Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Το περιοδικό “Forbes” δημοσίευσε τον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου για το 2022. Ορισμένοι από αυτούς κατάγονται από το NRW ή εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή.

Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό “Forbes” συντάσσει μια φορά το χρόνο έναν κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Από τα στοιχεία, το “Kölner Stadt-Anzeiger” καθόρισε τους πλουσιότερους ανθρώπους στο NRW. Υπάρχουν μερικές εκπλήξεις.

1η θέση: Theo Albrecht jr.

Ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή της Aldi φέρεται να έχει περιουσία 24,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στην εταιρεία, ως το μοναδικό μέλος της οικογένειας Albrecht. Γεννήθηκε στο Έσσεν.

2η θέση: Karl Albrecht jr.

Ο Karl Albrecht jr. είναι ο ξάδελφος του Theo Albrecht jr. και λέγεται ότι έχει περιουσία 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Σε αντίθεση με τον Theo Albrecht (Aldi Nord), ο Karl Albrecht ανήκει στη σημερινή δυναστεία της Aldi Süd.

3η θέση: Andreas και Thomas Strüngmann

Οι εντελώς άγνωστοι δίδυμοι κατάγονται από το Mülheim an der Ruhr και ίδρυσαν την εταιρεία Hexal, την οποία πούλησαν στη Novartis το 2005.

Μεταξύ άλλων, επένδυσαν τα έσοδα στην Biontech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο Corona. Μαζί λέγεται ότι κατέχουν 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Κατάταξη 4: Axel Oberwelland

Η εταιρεία Storck του Oberwelland εδρεύει στο Halle/Westfalen και παράγει, μεταξύ άλλων, τα γνωστά γλυκά “Riesen”, “Werthers Echte”, αλλά και τα “Toffifee”, “Knoppers” ή “Nimm2”. Ο Oberwelland φέρεται να κατέχει 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

5η θέση: Uğur Şahin

Ο συνιδρυτής της Biontech μεγάλωσε στην Κολωνία και λέγεται ότι κατέχει περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Biontech ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο Corona που εγκρίθηκε στην ΕΕ.

6η θέση: Christian Haub

Ο Haub είναι επικεφαλής του ομίλου Tengelmann, με έδρα το Mülheim an der Ruhr. Περιλαμβάνει αλυσίδες όπως τα καταστήματα Obi DIY και τα εκπτωτικά καταστήματα Kik. Ο Christian Haub λέγεται ότι έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

7η θέση: Walter P.J. Droege

Δεν είναι πολλά γνωστά για τον επιχειρηματία του Ντίσελντορφ. Ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων Droege Group και εξαγόρασε αρκετές εταιρείες με την πάροδο των ετών. Λέγεται ότι έχει περιουσία 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

8η θέση: Οικογένεια Oetker

Τρία δισέγγονα του ιδρυτή της εταιρείας August Oetker εμφανίζονται στην κατάταξη του Forbes: ο Alfred, ο Carl Ferdinand και η Julia Oetker. Η περιουσία τους ανέρχεται σε 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και οι τρεις μεγάλωσαν στο Bielefeld.

ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης