Οι μισοί Γερμανοί έχουν δυσπιστία στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα

Δυσπιστία στο τραπεζικό σύστημα – Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί αμφιβάλλουν για την ασφάλεια των αποταμιεύσεών τους…

Η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων αυξάνεται με το εισόδημα.

Ωστόσο, δεν είναι οι φτωχότεροι άνθρωποι που έχουν τις μεγαλύτερες αμφιβολίες, αλλά οι υποστηρικτές ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών και των κεντρικών τραπεζών, πολλοί Γερμανοί πολίτες αμφιβάλλουν για την ασφάλεια των καταθέσεων των αποταμιεύσεών τους.

Μετά τις αναταράξεις στις αμερικανικές τράπεζες και την ελβετική Credit Suisse, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), για παράδειγμα, τόνισε ότι οι καταθέσεις των αποταμιευτών στη Γερμανία είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με έρευνα της Forsa που έγινε για λογαριασμό του “Stern”, μόνο το 50% εμπιστεύεται αυτή τη διαβεβαίωση. Το 46 τοις εκατό, σχεδόν άλλοι τόσοι Γερμανοί πολίτες έχουν αμφιβολίες γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εμπιστοσύνη στη σταθερότητα των καταθέσεων ταμιευτηρίου είναι ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ των υποστηρικτών του SPD (73%) και των Πρασίνων (63%).

Ο σκεπτικισμός μεταξύ των ψηφοφόρων του AfD είναι πάνω από το μέσο όρο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 78 τοις εκατό από αυτούς αμφιβάλλει για την εγγύηση του καγκελαρίου.

Ο σκεπτικισμός επικρατεί επίσης μεταξύ των Ανατολικογερμανών (56 τοις εκατό).

Συνολικά, η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων αυξάνεται με την αύξηση του εισοδήματος.

Ενώ οι Γερμανοί με μηνιαίο καθαρό εισόδημα νοικοκυριού κάτω από 2.500 ευρώ ανησυχούν περισσότερο για τις αποταμιεύσεις τους (48 προς 47 τοις εκατό), το 58 τοις εκατό των ατόμων με εισόδημα 4.000 ευρώ και άνω πιστεύει στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Αλλά ακόμη και μεταξύ αυτών, το 41 τοις εκατό έχει αμφιβολίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης