Γερμανία: 110χρονη πολίτης χειρουργήθηκε με επιτυχία

Τη χρονιά που γεννήθηκε, ο “Τιτανικός” χτύπησε σε παγόβουνο. 110 χρόνια αργότερα, η γηραιότερη γυναίκα του Ντούισμπουργκ βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης…

Στο Ντούισμπουργκ, η γηραιότερη πολίτης της πόλης έλαβε τεχνητό ισχίο. Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομείων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (KGNV), όλα πήγαν καλά: Η Martha Henze στέκεται ήδη και πάλι στα πόδια της.

Όταν γεννήθηκε στα τέλη του 1912, ο “Τιτανικός” είχε συγκρουστεί με παγόβουνο λίγους μήνες νωρίτερα.

Εκείνη τη χρονιά, το πρώτο τεύχος της “Πράβντα” εκδόθηκε στην Αγία Πετρούπολη, το SPD ήταν για πρώτη φορά το ισχυρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα στη Γερμανία και η χώρα είχε ακόμη επικεφαλής έναν αυτοκράτορα.

Κάταγμα του μηριαίου οστού στα μέσα Μαρτίου: “Για πολλούς, το τέλος”

110 χρόνια αργότερα, στα μέσα Μαρτίου 2023: Η Martha Henze, που ζει ακόμα στο διαμέρισμά της, πέφτει και παθαίνει κάταγμα του μηριαίου οστού.

“Για πολλούς ηλικιωμένους, μια τέτοια πτώση είναι το τέλος”, λέει ο Stefan Wlach, εκπρόσωπος της νοσοκομειακής ένωσης Evangelisches Klinikum Niederrhein. “Ένα κάταγμα μπορεί εύκολα να έχει θανατηφόρες συνέπειες”.

“Όλα είναι θέμα σύστασης”

Όμως στην περίπτωση της Martha Henze, οι γιατροί ήταν σίγουροι. Θεωρούσαν ότι οι πιθανότητες της ηλικιωμένης γυναίκας να ξεπεράσει καλά την επέμβαση ήταν υψηλές.

Η Martha Henze θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της – στο δικό της διαμέρισμα

Στην ανακοίνωση της νοσοκομειακής ένωσης αναφέρεται επίσης ο επικεφαλής ιατρός Dietmar Kumm από το νοσοκομείο Bethesda του Duisburg:

“Όλος ο θάλαμος είναι χαρούμενος που η κυρία Henze είναι και πάλι καλά τόσο γρήγορα μετά την επέμβαση. Έχει ήδη γίνει κάτι σαν το αγαπημένο παιδί του θαλάμου”.

Η Martha Henze έχει θετική στάση, συμμορφώνεται υπομονετικά με τα πάντα και σκορπάει πολύ καλή διάθεση.

Η ίδια λέει ότι δεν φοβήθηκε την εγχείρηση: “Φοβήθηκα την εγχείρηση; Γιατί; Είμαι αρκετά μεγάλη.

Τώρα, η γηριατρική πρώιμη αποκατάσταση θα ακολουθήσει σύντομα τη θεραπεία στο νοσοκομείο. Και τότε η Martha Henze μπορεί να επιστρέψει στο διαμέρισμά της, όπου τη φροντίζουν συγγενείς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης