Οι πιλότοι της Eurowings απεργούν και πάλι από τη Δευτέρα

Οι πιλότοι της θυγατρικής εταιρείας της Lufthansa, Eurowings, θέλουν να απεργήσουν εκ νέου στο πλαίσιο της μισθολογικής διαμάχης για καλύτερο ωράριο εργασίας.

Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit κάλεσε τα μέλη του να συμμετάσχουν σε τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC) κάλεσε τους πιλότους της θυγατρικής της Lufthansa Eurowings να συμμετάσχουν σε τριήμερη απεργία.

Θα σταματήσουν την εργασία τους από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως και την Τετάρτη, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Ο λόγος της απεργίας είναι η ανεπαρκής προσφορά του εργοδότη σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η προσφορά που παρουσίασε ο εργοδότης αυτή την εβδομάδα δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και πάλι, ανακοίνωσε το βράδυ το VC. Το συνδικάτο ζητά μεγαλύτερες περιόδους ανάπαυσης και μικρότερες αποστολές, επειδή οι πιλότοι είναι υπερφορτωμένοι.

Η διοίκηση είχε χαρακτηρίσει τα αιτήματα ως υπερβολικά. Αυτή η απεργία δεν θα ήταν απαραίτητη εάν η Eurowings διαπραγματευόταν μαζί μας επί ίσοις όροις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της VC Matthias Baier. Αλλά η διοίκηση έπαιζε με το χρόνο, οπότε οι εργαζόμενοι έπρεπε να ασκήσουν πίεση με απεργία.

250 πτήσεις ακυρώθηκαν στο πρώτο κύμα απεργιών στη Γερμανία

Οι πιλότοι είχαν ήδη ξεκινήσει απεργία κατά της πτητικής λειτουργίας της Eurowings σε ένα πρώτο κύμα απεργίας στις 6 Οκτωβρίου.

Η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει περίπου 250 πτήσεις. Περίπου 30.000 επιβάτες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Κατά μέσο όρο, η θυγατρική της Lufthansa πραγματοποιεί περίπου 500 πτήσεις την ημέρα προς προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Η απεργιακή πρόσκληση της επόμενης εβδομάδας ισχύει και πάλι μόνο για τη γερμανική θυγατρική της Eurowings, αλλά όχι για την Eurowings Europe, η οποία έχει άδεια στην Αυστρία, ή για την Eurowings Discover.

Για άλλη μια φορά, τα αποκεντρωμένα αεροδρόμια της Γερμανίας εκτός των κόμβων του Μονάχου και της Φρανκφούρτης είναι πιθανό να πληγούν περισσότερο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.