Ομοφυλόφιλος ιερέας στη Γερμανία δέχεται απειλές θανάτου

Ο προτεστάντης πάστορας Tim Lahr πραγματοποιεί queer λειτουργίες στην Κολωνία και αυτοπροβάλλεται στο Instagram. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, αλλά το ίδιο και το μίσος.

Ο Tim Lahr είναι προτεστάντης πάστορας και ομοφυλόφιλος. Μια φαινομενική αντίφαση που ο 33χρονος προσπαθεί να λύσει.

Σε queer εκκλησιαστικές λειτουργίες στην Κολωνία, όπου μερικές φορές τραγουδάει μια drag queen.

Επιπλέον, διευθύνει το κανάλι Instagram “Amen, but sexy” και προσπαθεί έτσι να ανοίξει την εκκλησία στην LGBTQ κοινότητα.

Το βίντεο χορού έγινε viral

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Κορόνας.

“Όταν τελείωσα την εκπαίδευσή μου, ήταν η πρώτη μέρα του Lockdown”, είπε στο t-online και πρόσθεσε: “Δεν ήξερα κανέναν στην εκκλησία που ήρθα. Αυτό ήταν τότε επίσης δύσκολο να προσεγγίσω τους ανθρώπους εκεί”.

Δεδομένου ότι οι λειτουργίες δεν μπορούσαν να γίνουν αυτοπροσώπως, η εκκλησία ήθελε απλώς να βιντεοσκοπήσει τη λειτουργία και να την αναρτήσει στο διαδίκτυο, όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη.

Όμως ο νεαρός πάστορας ένιωθε πολύ άβολα με αυτού του είδους τη μετάδοση: “Απλώς σκέφτηκα: “Ω, Θεέ μου, αν το δουν αυτό οι φίλοι μου”;

Έτσι, ο Lahr κινηματογράφησε τον εαυτό του να χορεύει στην άδεια εκκλησία. “Σκέφτηκα να φτιάξω τα δικά μου φορμάτ, με το στυλ που έχω δει να κάνουν influencers. Απλά με το θέμα της εκκλησίας και της queerness”.

Χτύπησε ένα νεύρο με αυτό, επειδή το βίντεο έγινε viral.

Πρότυπο για την queer νεολαία

“Δεν περίμενα να γίνω πρότυπο ως queer άτομο στην εκκλησία. Νομίζω ότι απλώς βρήκα ένα κενό και το κάλυψα”, λέει ο Lahr.

Στα νιάτα του δεν είχε queer πρότυπα: “Είχα λίγα πρότυπα. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε μόνο στην εκκλησία, αλλά γενικότερα.

Το μόνο queer πρότυπο που είχα τότε ήταν ο Freddie Mercury, αλλά αυτό ήταν μόνο επειδή στους γονείς μου άρεσε να τον ακούνε”.

Εκτός από τη δικτύωση στα μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός πάστορας συνέχισε τη δέσμευσή του και στην εκκλησία του και οργάνωσε μια queer λειτουργία κατά τη διάρκεια της Christopher Street Day. Αυτό έτυχε καλής υποδοχής.

Αναρωτήθηκε όμως γιατί τέτοιου είδους λειτουργίες γίνονταν μόνο όταν οι queer άνθρωποι γίνονταν ούτως ή άλλως αντιληπτοί.

Επειδή οι queer άνθρωποι δεν είναι queer μόνο μια μέρα του χρόνου, είπε ο Lahr. Τελικά, άρχισε να προσφέρει queer υπηρεσίες και στις μεγάλες γιορτές.

Διότι: “Παρατήρησα ότι οι μεγάλες γιορτές είναι συχνά δύσκολες για τα queer άτομα, επειδή τότε πρέπει να είσαι με την οικογένειά σου”. Και πάλι, αυτό είχε μεγάλη επιτυχία.

Αφού έβαλε μια drag queen να τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν: “Μου είπαν ότι ήταν η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη λειτουργία που είχαν παρακολουθήσει ποτέ”.

Ωστόσο, μια queer λειτουργία δεν αποτελείται αποκλειστικά από drag queens. Οι ίδιοι οι queer άνθρωποι θα ήταν σε πρώτο πλάνο, καθώς θα βοηθούσαν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της λειτουργίας.

Αποκάλυψη στα 19

Ο Lahr δεν ήταν πάντα τόσο ξεκάθαρος σχετικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Αλλά αυτό είχε να κάνει λιγότερο με την εκκλησία παρά με το σχολείο.

Αποκαλύφθηκε στα 19 του, όταν είχε το πτυχίο του. “Αν ήσουν ομοφυλόφιλος, σε εκφόβιζαν, οπότε δεν ήθελα να το αποκαλύψω στο σχολείο”, λέει.

Ακόμα και τώρα, τα βίντεό του στο Instagram είναι ο κύριος στόχος των επιθέσεων. Έχει ήδη δεχτεί απειλές για την ζωή του ή κλήσεις για αυτοκτονία.

“Δυστυχώς, δεν ζούμε με ασφάλεια όταν δείχνουμε τους εαυτούς μας ως queer άτομα δημοσίως”, είναι το θλιβερό συμπέρασμα του Lahr.

Υπάρχουν επίσης πάντα ομοφοβικές δηλώσεις στη στήλη των σχολίων κάτω από τα βίντεό του. “Χαίρομαι που δεν ήρθα αντιμέτωπος με αυτό πριν από δέκα χρόνια. Τώρα μπορώ να το αντιμετωπίσω”, εκμυστηρεύεται στο t-online.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις αφήνει τα σχόλια να παραμείνουν. Επειδή θα εμπνεύσουν άλλους να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το μίσος.

Επειδή ένα πράγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γι’ αυτόν: η χαρά της δουλειάς του και η συμμετοχή στη ζωή της κοινότητάς του.

Ο όρος Queer αναφέρεται σε μη ετεροφυλόφιλα άτομα ή σε άτομα που δεν ταυτίζονται με το παραδοσιακό πρότυπο του άνδρα και της γυναίκας ή με άλλες κοινωνικές νόρμες γύρω από το φύλο και τη σεξουαλικότητα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης