Παραλίγο να συμβεί μοιραία σύγκρουση τρένων στο Μόναχο

Παραλίγο να συμβεί μοιραία σύγκρουση τρένων στο Μόναχο

Ένα τρένο εισέρχεται σε έναν σταθμό, αλλά ένα άλλο τρένο βρίσκεται ήδη εκεί: Ο μηχανοδηγός του τρένου μπόρεσε να φρενάρει την τελευταία στιγμή…

Παραλίγο να συμβεί μοιραία σύγκρουση τρένων στο Μόναχο

Ένα φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης απέτρεψε τη σύγκρουση δύο τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Μόναχο-Σάλτσμπουργκ. Το βράδυ της Πέμπτης, ένα Railjet με προορισμό το Μόναχο εισήλθε σε μια γραμμή κοντά στο Teisendorf (περιφέρεια Berchtesgadener Land), στην οποία περίμενε ήδη ένα άλλο Railjet για να συνεχίσει το ταξίδι του προς το Σάλτσμπουργκ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Freilassing.

Στο τρένο που έφτανε υπήρχαν 150 επιβάτες και στο ακινητοποιημένο τρένο 86. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο μηχανοδηγός ενεργοποίησε τα φρένα έκτακτης ανάγκης και η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από το τρένο που περίμενε. Η σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε για σχεδόν μία ώρα. Αυτό προκάλεσε ματαιώσεις και καθυστερήσεις αμαξοστοιχιών. Και οι δύο αμαξοστοιχίες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η αστυνομία ερευνά πώς συνέβη αυτό το περιστατικό. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, το σύστημα σηματοδότησης ήταν ελαττωματικό εκείνη τη στιγμή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης