Παράταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στη Βαυαρία

Μάσκες σε λεωφορεία και τρένα, υποχρεωτικά τεστ σε κλινικές και γηροκομεία: τα περισσότερα βασικά μέτρα προστασίας στη Βαυαρία παρατείνονται έως τις 28 Μαΐου.

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Όπως ανακοινώθηκε, τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς θα καταργηθούν.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας δρομολόγησε την παράταση των περισσότερων από τα ισχύοντα σήμερα βασικά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού κατά τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Florian Herrmann, επικεφαλής της κρατικής καγκελαρίας, το διάταγμα του κρατιδίου θα ισχύει αρχικά μέχρι τις 28 Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μάσκες FFP2 θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ιατρεία, στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, στα καταλύματα αστέγων και στους αιτούντες άσυλο.

Επιπλέον, τα υποχρεωτικά τεστ σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και φυλακές για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους των εγκαταστάσεων παραμένουν σε ισχύ.

Τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς θα καταργηθούν

Όπως ανακοινώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς θα καταργηθούν από την επόμενη εβδομάδα.

Η απαίτηση χρήσης μάσκας είχε ήδη καταργηθεί πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών Hubert Aiwanger δήλωσε ικανοποιημένος που αυτό το “επόμενο βήμα προς την κανονικότητα” θα γίνει τώρα και στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Η κατάσταση της πανδημίας δεν αποτελεί πλέον λόγο ανησυχίας στη Βαυαρία

Ο Herrmann δήλωσε ότι από την άποψη της κρατικής κυβέρνησης, ότι η οξεία απειλή από τον κορωνοϊό έχει προς το παρόν αποτραπεί.

Ο αριθμός των λοιμώξεων έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και τα νοσοκομεία της Βαυαρίας δεν είναι προς το παρόν υπερφορτωμένα.

Έτσι, η κατάσταση της πανδημίας δεν αποτελεί πλέον λόγο ανησυχίας και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα χαλαρώσει.

Ενόψει της πιο χαλαρής κατάστασης, το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου της κρατικής καγκελαρίας της Βαυαρίας και όχι πλέον στη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου ή μέσω βιντεοσύνδεσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.