Πάρκινγκ Lidl: Πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 25 ευρώ για ένα λεπτό

Για άλλη μια φορά, ένας αυτοκινητιστής ενοχλείται από μια κλήση στάθμευσης. Αλλά αυτή η περίπτωση είναι ιδιαίτερα πικρή: Ένας άνδρας από το Ντίσελντορφ πρέπει να πληρώσει 24,90 ευρώ επειδή στάθηκε πολύ ώρα σε χώρο στάθμευσης της Lidl για 68 δευτερόλεπτα…

Ο 73χρονος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης της Lidl στο Ντίσελντορφ και ξεπέρασε τον μέγιστο χρόνο στάθμευσης μόνο κατά 68 δευτερόλεπτα – λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.

Αμέσως έλαβε κλήση για στάθμευση ύψους 24,90 ευρώ. “Αυτό είναι ντροπή και κλοπή για μένα”, δήλωσε ο άνδρας στην εφημερίδα Rheinische Post.

Οι πελάτες της Lidl επιτρέπεται να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης μόνο για 60 λεπτά το πολύ.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία θέλει να αποτρέψει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τον χώρο και να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους εκεί.

Ένας εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών με την ονομασία “Safe Place” επιβάλλει αυστηρά αυτόν τον κανόνα – με τη βοήθεια αισθητήρων.

Εάν ένα αυτοκίνητο σταθμεύσει σε έναν από τους χώρους στάθμευσης για περισσότερο από 60 λεπτά, αποστέλλεται αυτόματο μήνυμα στο “Safe Place” και επιβάλλεται πρόστιμο.

Αρκετοί οδηγοί προφανώς βρίσκουν τη διαδικασία “μη φιλική προς τον πελάτη”. Η εταιρεία “Safe Place”, ωστόσο, βλέπει τα πράγματα τελείως διαφορετικά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο André Westhoff, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι “ο περιορισμένος χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος για τους πελάτες των αντίστοιχων ιδιοκτητών και δεν μπλοκάρεται μόνιμα από τρίτους παρκαδόρους”. Ο ίδιος δέχεται σπάνια παράπονα.

Εάν ο 73χρονος δεν πληρώσει το πρόστιμο εντός 14 ημερών, αντιμετωπίζει ακόμη και πρόσθετα έξοδα. Με αρκετές επιστολές, ο πελάτης της Lidl πάλεψε για να πάρει πίσω τα 24,90 ευρώ που είχε ήδη πληρώσει.

Και τα κατάφερε: μετά από έρευνα για το περιστατικό, η Lidl θέλει να επιστρέψει το πρόστιμο – και μάλιστα προσθέτει από πάνω ένα κουπόνι αγορών 25 ευρώ για τον 73χρονο.

Οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης θέσεων στάθμευσης δεν είναι ασυνήθιστες στη Γερμανία.

Μόλις πρόσφατα, μια γυναίκα στη Νυρεμβέργη αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο επειδή είχε παρκάρει 30 εκατοστά πιο αριστερά σε χώρο στάθμευσης του Aldi και στεκόταν έξω από τη λευκή γραμμή.

Μια παρόμοια περίπτωση συνέβη πέρυσι. Ένας πελάτης είχε υπερβεί τον μέγιστο χρόνο στάθμευσης σε ένα χώρο στάθμευσης Aldi λόγω μιας μαζικής αγοράς για ένα ορόσημο γενεθλίων και έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο. “Δεν θα ξαναψωνίσω από εδώ”, δήλωσε.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης