Προσοχή στους πελάτες Rewe: Η δημοφιλής υπηρεσία θα καταργηθεί

H Rewe επιθυμεί να αγοράσει και άλλα καταστήματα Real

Η Rewe έγινε η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που καταργεί μια μακροχρόνια υπηρεσία. Οι πελάτες της Rewe πρέπει τώρα να προετοιμαστούν για μια σημαντική αλλαγή…

Το 2016, η Rewe κατάργησε την πλαστική σακούλα. Τώρα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θέλει να δώσει άλλο ένα παράδειγμα για περισσότερη βιωσιμότητα.

Για το σκοπό αυτό, η Rewe καταργεί τα διαφημιστικά της φυλλάδια. Κατά συνέπεια, από την 1η Ιουλίου δεν θα εκτυπώνονται πλέον φύλλα προσφορών.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εξοικονομεί περισσότερους από 73.000 τόνους χαρτιού, 70.000 τόνους CO2, 1,1 εκατομμύρια τόνους νερού και 380 εκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας ετησίως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Με την ευκαιρία αυτή, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Rewe, Peter Maly, παρέδωσε το τελευταίο φυλλάδιο στον Leif Miller, εθνικό διευθυντή της NABU (Naturschutzbund Deutschland e.V.).

Το χάρτινο φυλλάδιο βρίσκεται τώρα στην Pop Art Gallery στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #umdenkbar, οι δυνατότητες εξοικονόμησης πρόκειται να παρουσιαστούν για άλλη μια φορά με εντυπωσιακό τρόπο.

“Με αυτή τη δέσμευση, η Rewe συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση των φυσικών μας πόρων και στη μείωση του δικού της αποτυπώματος άνθρακα”, δήλωσε ο Miller.

Επιπτώσεις στους πελάτες της Rewe

Η Rewe θα μπορούσε να χάσει πελάτες ως αποτέλεσμα της διακοπής του χάρτινου καταλόγου.

“Μια θαρραλέα απόφαση”, δήλωσε στο “dpa” ο Martin Fassnacht της σχολής επιχειρήσεων WHU στο Ντίσελντορφ.

Για πολλούς ανθρώπους, είπε, η έντυπη έκδοση είναι σαν κυριακάτικο ανάγνωσμα.

“Παίρνουν τα φυλλάδια και συγκρίνουν τις τιμές. Τα βάζουν όλα το ένα δίπλα στο άλλο”. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην απόφαση αγοράς τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Rewe έχει επίσης αυτόν τον φόβο. Ωστόσο, έχουν μελετηθεί έγκυρες εναλλακτικές λύσεις.

Στο μέλλον, οι πελάτες θα ενημερώνονται για τις ειδικές προσφορές κυρίως μέσω της εφαρμογής Rewe και των ενημερωτικών δελτίων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης